Naslovnica Novosti Volvo dobio najveću narudžbu hibridnih autobusa ikad!

Volvo dobio najveću narudžbu hibridnih autobusa ikad!

1158
0
PODIJELI

Nova Bus, sjevernoamerička podružnica Volvo Buses, dobila je narudžbu za 497 hibridnih autobusa od gradskih vlasti u Kvebeku u Kanadi. Ovo je najveća pojedinačna narudžba za hibridna vozila ikad za Volvo grupu. Ugovor obuhvata i opciju za još 1028 vozila, a isporuke će se održati u periodu 2020.-2025. godina.Sa ukupno više od 5500 elektrificiranih autobusa prodatih širom svijeta (4000 pod markom Volvo i 1500 pod brendom Nova Bus, bez ove nove narudžbe), Volvo Buses je jedan od svjetskih lidera na brzo rastućem tržištu elektrificiranih autobusa. Podružnica Volva u Severnoj Americi, Nova Bus, dobila je kolektivni ugovor od gradskih vlasti u Kvebeku u koordinaciji ATUQ-a (Association du transport urbain du Québec).

Petogodišnji ugovor, koji pokriva period od 2020. do 2025. godine, podrazumijeva isporuku 497 hibridnih autobusa LFS HEV (Hybrid Electric Vehicles), dužine 12.1 metara. Posao također može biti proširen na novih 1088 vozila koje će raditi u devet najvećih gradova pokrajine Kvebek.

“Veoma smo ponosni na ovo priznanje naše ponude za elektromobilnost i najvećeg do sada posla u segmentu elektrificiranih vozila u Volvo Grupi. Ovaj broj ukazuje na snažnu vezu koju su ATUQ, Nova Bus i Volvo razvili tokom godina. Vizija naše kompanije je podrška gradovima koji ispunjavaju urbane izazove kvaliteta vazduha, zagušenja i buke prebacivanjem na održivi javni prevoz. Veoma je ohrabrujuće biti partner pokrajine Kvebek na ovom putovanju”, rekao je Håkan Agnevall, predsjednik Volvo Buses.