Naslovnica Novosti Temsa Avenue za beogradsku Arrivu

Temsa Avenue za beogradsku Arrivu

1445
0
PODIJELI

Prevoznik Arriva Litas predstavio je prije par dana u svojoj poslovnoj jedinici u Beogradu 25 novih gradskih autobusa Temsa Avenue LF. Novi autobusi turskog proizvođača opremljeni su ekološkim Euro 6 motorima. Poslije zvaničnog predstavljanja od strane gospodina Dejana Bogunovića, generalnog direktora kompanije, gosti su imali priliku da obiđu vozila, fotografišu ih, a predusretljivi vozači su sve prisutne provozali po krugu firme.

Moderno opremljeni autobusi saobraćat će na linijama gradskog saobraćaja u Beogradu, a odlikuju ih dizel motori koji omogućavaju smanjenje emisije azotnih oksida do 67% u poređenju sa Euro 5 motorom, ujedno doprinoseći kontroli potrošnje goriva. Na taj način, osim sigurnog i udobnog prevoza putnika, javni gradski prevoz u srbijanskoj prestolnici dobiće i na održivosti i ekonomičnosti.

Kapacitet pojedinačnog vozila je 26 sjedećih i 84 stajaćih mjesta, a sve njih odlikovaće i rampa za invalidska kolica, čime će ulazak osoba sa invaliditetom biti znatno olakšan. Osim atraktivnog eksterijera i enterijera, autobusi su opremljeni savremenim klimatizovanim sistemima i kamerama čime se povećava bezbjednost putnika, dok svaki ulazak i izlazak vozač može da prati preko monitora na kontrolnoj tabli.

Primjetno je da je rampa za invalidska kolica značajno lakša od onih kod drugih proizvođača gradskih vozila, što olakšava rukovanje, ali ne na štetu nosivosti, koja iznosi 300 kg. Također,još jedno “naj” u klasi je podatak da Temsa Avenue LF ima najveću visinu putničkog salona među vozilima koja saobraćaju u javnom prevozu u Beogradu.

Generalni direktor Dejan Bogunović je na promociji rekao da je Arriva Litas prva uvela autobuse sa Euro 6 motorima u Srbiji, a da je trenutno 20% vozila u voznom parku Euro 6 norme. Pored toga, istakao je da će se nakon kupovine ovih 25 novih autobusa nastaviti sa globalnom strategijom kompanije Arriva da se uštedi na četiri resursa – voda, gorivo, otpad i energija.

izvor:autobusi.net (Tekst i foto: Aleksandar Marković, Autobusi.NET)