Naslovnica Novosti Deset zglobnih električnih VDL Citea za domaće tržište

Deset zglobnih električnih VDL Citea za domaće tržište

795
0
PODIJELI

Kompanija za javni saobraćaja EBS (Egged Bus System) je zvanično pustila u rad 10 električnih VDL Citea SLFA-181, koje će pružati regionalni transportni servis u regionu Waterland. Električni autobusi će biti raspoređeni na liniji R-net 316 između Amsterdama i Edam-Volendama. Godišnje će autobusi pojedinačno prelaziti oko 135.000 električnih kilometara. Osim redovnih putnika, ove linije koriste i mnogi turisti. Baterije i strategije punjenja su usmjerene na veću prosječnu brzinu povezanu sa regionalnim transportom.

Ard Romers, generalni direktor kompanije VDL Bus & Coach Nederland, je izjavio: “Ponosni smo što kao dobavljač električnih autobusa donosimo veliki doprinos daljoj održivosti javnog prevoza u Holandiji. Raspoređivanjem ovih električnih autobusa na liniju 316, mi i naši partneri, EBS i davalac koncesije, Amsterdam Transport Region, pokazujemo još više mogućnosti za elektrifikaciju autobuskog saobraćaja.”

VDL Citea SLFA-181 je napravljena sa konfiguracijom od troja dvokrilna vrata u BRT dizajnu sa prostorom za 50 putnika koji sjede i 80 putnika koji stoje. Vozač ima prostran kokpit i optimalno je informisan o voznom performansu i trenutnom stanju vozila preko standardne digitalne instrument table. Deluxe sjedišta, Wi-Fi i USB priključci dodatno poboljšavaju udobnost putovanja putnika.

Operativna dostupnost električnih autobusa maksimizirana je putem optimizovanog koncepta brzog punjenja. Baterije autobusa imaju energetski kapacitet od 169 kWh i nadopunjavaju se na autobuskoj stanici Edam tokom dana pomoću brzih punjača maksimalnog kapaciteta 450 kW. Na potpuno napunjenoj bateriji autobusi mogu napraviti povratnu vožnju od Edama preko Volendama do Centralne stanice u Amsterdamu dva puta. Nakon sesije punjenja manje od 15 minuta, autobus se potpuno napuni i može ponovo putovati. U garažama preko noći će se autobusi ponovo u potpunosti napuniti.

EBS obezbjeđuje javni prevoz u regionu Waterland, neposredno sjeverno od Amsterdama, od decembra 2011. godine. U toku dana, 40.000 putnika koristi usluge EBS-a u oko 200 autobusa. Trenutna koncesija Waterlanda trajaće do kraja 2021. godine. Ova koncesija podrazumijeva blisku saradnju sa konzorcijem Amsterdam Transport Region.