Naslovnica Novosti Novi Lav za FC Bayern

Novi Lav za FC Bayern

1596
0
PODIJELI

Šampion Bundeslige, FC Bayern iz Minhena će kao i do sada putovati ekskluzivnim MAN vozilom iz game Lion's Coach, ali sa novom generacijom ovog modela, došlo je i do nove isporuke klupskog autobusa. Novi Lav je isporučen u novembru prošle godine, a radi se o troosovinskoj izvedbi posebno urađenoj i opremljenoj za udobnost sportista u MAN modifikacionom centru u Plauenu. 32 sjedišta sa bayernovim grbom su opremljena podesivim naslonom za glavu, noge i integriranim stolom.

Oprema u vozilu uključuje i četiri stola podesiva po visini i sjedišta za sastanke s trenerima i tehničkim osobljem, kuhinju u zadnjem dijelu sa mikrovalnom i parnom pećnicom, tri frižidera, umivaonik, aparat za kafu i dovoljno prostora za hranu i piće. Multimedijalna oprema uključuje satelitsku TV, pet monitora u putničkom prostoru, zvučni sistem sa zvučnicima i subwooferima, HDMI portove, WiFi sa LTE prijemom, USB portove i LED unutrašnjom rasvjetom.

MAN Lion's Coach za FC Bayern pokreće 6-cilindrični MAN D2676 LOH Euro 6D motor, snage 368 kW/501 KS, koji je uparen sa 12-brzinskim MAN TipMatic automatskim mjenjačem s integriranim retarderom. Ovaj motor osigurava tihu i ekonomičnu vožnju. Pored toga, MAN Easy Start sistem omogućava da se vozilo pokrene u potpunoj udobnosti i sigurnosti čak i u uzbrdici. Radi sigurnosti, postoji šest kamera koje prate vanjski perimetar vozila i postoje mnogi sistemi za pomoć pri vožnji.

MAN je zvanični partner FC Bayern od 2008. godine, a osim fudbalskog tima, usluge MAN Lion's Coach autobusa koristi i košarkaška ekipa. Predsjednik Upravnog odbora njemačkog šampiona Karl-Heinz Rummenigge primio je ključeve novog klupskog autobusa od direktora MAN Truck & Bus Joachim Dreesa.