Naslovnica Novosti Sedam novih Sunsundegui autobusa za Empresa Plana

Sedam novih Sunsundegui autobusa za Empresa Plana

981
0
PODIJELI

Empresa Plana, jedna od glavnih kompanija za putnički saobraćaj u Tarragoni i Kataloniji, proširila je svoju flotu sa sedam novih autobusa Sunsundegui SB3 LE. Autobusi su napravljeni na Scania K410 šasiji, što znači da imaju dužinu od 13 metara i kapaciteta za 55 putnika.

Svih sedam vozila imaju bočna signalna svjetla i bočne gornje osvetljenje na ulazima kao i jednostavne bočne prozore sa četiri prozorska krila. I prednja i zadnja maska su napravljene od nehrđajućeg čelika, a bitno je spomenuti da vozila imaju i po četiri mjesta rezervirana za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Osim 55 sjedišta i navedenih mjesta za osobe sa smanjenom pokretljivošću, u unutrašnjosti se nalaze još i rukohvati od nehrđajućeg čelika u gornjem dijelu vozila. Dva rukohvata imaju USB utičnice za punjenje mobilnih uređaja, a USB priključak se nalazi i sa strane u prvom redu sjedišta. Klima uređaj, utičnice od 220V, Wi-Fi, Actia-550 zvučni sistem, 19-inčni monitor u prednjem dijelu vozila i Hanover linijski displeji završavaju spisak unutrašnje opreme.

Empresa Plana je osnovana 1964. godine kao porodična firma, a danas zapošljava 500 zaposlenih koji opslužuju više od 15 miliona putnika godišnje. Od toga je 10 miliona putnika na redovnim linijama i 5 miliona putnika na školskom prevozu, transferima i prevozu radnika. Kompanija trenutno upravlja redovnim linijama u gradu Tarragona. Oni su također službeni prevoznik od aerodroma Reus i aerodroma u Barseloni do glavnih destinacija Costa Daurade.