Naslovnica Novosti Ágreda Automóvil preuzela dva nova Sunsundegui SC7

Ágreda Automóvil preuzela dva nova Sunsundegui SC7

933
0
PODIJELI

Španska kompanija Ágreda Automóvil preuzela je u svoja dva potpuno nova Sunsundegui SC7 autobusa. Novi vlasnici su svoja vozila preuzeli u prostorijama Sunsundegui u gradu Alsasua. Sunsundegui je vozila napravio na šasiji Mercedes OC500 sa nezavisnim ovjesom pa su vozila dužine 13 metara i kapaciteta za 59 putnika. Ovaj izbor ne treba da čudi, pošto uporedo sa autobuskim prevozom, Ágreda Automóvil je također zastupnik programa Mercedes-Benz počevši od malih vozila pa sve do kamiona i autobusa za prostor pokrajine Aragon.

Isporučena vozila imaju aluminijumske felge, Bi-LED farove, stražnja bočna svjetla i gornje dodatno osvjetljenje sa tri svjetla na svakoj strani. Vozila su također prilagođena i za korisnike invalidskih kolica, pa su opremljeni i HG350 platformom za podizanje iza zadnje osovine i sa šest traka za pričvršćivanje PMR sjedišta. Osim lifta, zanimljivo je da ova dva SC7 su prilagođeni i slabovidnim i slijepim licima pošto imaju numeraciju sjedišta na Brajevom pismu.

Od ostale opreme možemo spomenuti predgrijač, dodatne police za personalne stvari umjesto kreveta za suvozača, odvod za smeće u zadjem dijelu sa kantama i 29 dvostrukih USB utičnica. Vozila imaju i vatrodojavni Fogmaker vatrodojavni sistem koji se nalazi u prtljažnom i motornom prostoru. Na poklopac motora je postavljen nosač za dva bicikla, a na prednjem vjetrobranskom staklu se nalazi i LED linijski displej sa ugrađenom konzolom. Pored kamere za vožnju unazad, standardno na ova vozila se montiraju i spoljne bočne kamere za što bolju preglednost i sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Kompanija Ágreda Automóvil S.A. osnovana je u Ágredi 1927. godine na inicijativu gospodina Moisés Calva. Trenutno kompanija godišnje prelazi više od devet miliona kilometara pri tome opslužujući oko četiri miliona putnika.