Naslovnica Novosti VDL Bus & Coach isporučio novi klupski bus za PSV

VDL Bus & Coach isporučio novi klupski bus za PSV

1329
0
PODIJELI

U lovu na svoju 25. titulu u holandskom prvenstvu, PSV će na raspolaganju imati potpuno nov klupski autobus koji će prevoziti igrače i stručni štab na njihove utakmice počevši od sezone 2019/2020. Luksuzna Futura duga 13,9 metara predana je na korištenje kompaniji Kupers Touringcars i istovremeno je novi autobus zvanično predstavljen PSV-ovim navijačima, igračima i osoblju. 30 navijača, sretnih dobitnicka posebnog takmičenja koje je organizovao PSV, bili su prisutni na primopredaju i fabrici VDL Bus & Coach u Valkenswaardu. Poslije toga, novi klupski autobus je zvanično predstavljen igračima i osoblju u PSV trening kompleksu Herdgang.

Willem van der Leegte, predsjednik i izvršni direktor VDL Grupe, govorio je na ovom događaju: “Činjenica da isporučujemo ovaj autobus je fantastičan primjer saradnje sa Kupers Touringcars i PSV-om. To savršeno pokazuje kako radimo zajedno u regionu Brainport. Mi i svi zaposlenici VDL-a u Valkenswaardu koji smo naporno radili na ovom fantastičnom vozilu želimo igračima i osoblju PSV-a mnogo udobnih, sigurnih kilometara i, naravno, uspješnih fudbalskih sezona.”

Novi PSV-ov autobus je luksuzna VDL Futura najnovije generacije, pravljen za maksimalnu udobnost, sa brojnim modernim tehnologijama i ima crvenu boju kao najdominantniju boju u enterijeru i eksterijeru. Moto “Jedinstvo čini snagu” štampan je na holandskom jeziku na poleđini troosovinskog autobusa, a ispod njega crveno-bijeli dres sa imenom sponzora “Metropool Brainport Eindhoven”.

Vozilo ima 36 crveno-bijelih kožnih sjedišta, sa USB priključcima. Luksuzna kuhinja u zadnjem dijelu vozila obuhvata cijelu širinu i uključuje dva frižidera, mikrovalnu pećnicu, rernu, aparat za kafu i radnu ploču sa slavinom i umivaonikom. Tu je i Wi-Fi, uz toalet i šest LCD monitora. Tu je i šest VIP stolova sa LED rasvjetom, a za svaki stol može sjesti četiri putnika.

Autobus ekipe PSV-a je vlasništvo Kupers Touringcars, zvaničnog prevoznika PSV-a već dugi niz godina. Kupers obezbjeđuje autobuski prevoz za prvi tim, U-21 ekipe, žensku ekipu, omladinske timove i udruženje navijača kluba.

Zajedno sa ASML-om, Philipsom, High Tech Campusom i Jumbo Supermarketima, VDL Grupa je pokrenula inovativnu, pionirsku saradnju sa PSV-om. Pet kompanija su se pridružile i pod nazivom “Metropoolregio Brainport Eindhoven” biće generalni sponzor ovoj fudbalskoj ekipi. Oni će sarađivati ​​zajedno na polju inovacija, vitalnosti, zabave, razvoja talenata i regrutovanja. Ambicija stranaka je da rade zajedno kako bi region još više istakli na karti kao svjetskog lidera u znanju, visokoj tehnologiji i inovacijama.

Kupers je osnovan 1931. godine i počela je sa prevozom radnika u i iz raznih fabrika u Limburgu i Sjevernom Brabantu. Nakon rata 1945. godine kompanija je ponovo pokrenuta. Kasnije, tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, Kupers je pomaknuo svoj fokus na dnevne izlete i aranžmane širom Evrope. Saradnja sa kompanijom De Jong Intra Vakanties datira iz 1978. godine, a od 2013. Kupers ima 50% udjela u kompaniji. Kupers također ima i vlastitu kompaniju – Van der Biesen Travel, a blisko sarađuje i sa mnogim drugim stranama, uključujući i Arriva Personenvervoer

Zadnjih godina, Kupers je napravio niz akvizicija kako bi proširio svoje poslovanje i dobio raznolikost unutar radnog paketa kroz fokus na lokalnom tržištu. Kupers je preuzeo Litax Reizen 2015. godine, de Kruyff Touringcars iz Eindhovena 2017. te BBA Ture u Tilburgu 2018. godine. Tako je flota porasla na više od 80 vozila, a radna snaga na više od 230 zaposlenika u 2018. godini. Kompanija pridaje veliku važnost snabdjevanju vrhunskog kvaliteta i stoga ulaže između tri i pet miliona eura godišnje u nove autobuse. Od preko 80 autobusa njih više od 60 je opremljeno najmodernijim Euro 6 motorima, koji su jedinstveni u industriji. Kupers i VDL sarađuju dugo i imaju blisko partnerstvo. Otkako je počeo odnos između ove dvije kompanije, Kupers je kupio preko 350 vozila iz VDL Grupe.

VDL Bus & Coach delivers new team coach to PSV & Kupers Touringcars

In the hunt for their 25th national championship, PSV will have a brand new team bus to transport the Eindhoveners to their matches starting with the 2019/2020 season! Today the deluxe 13.9-metre long Futura was presented to Kupers Touringcars and at the same time officially presented to PSV's supporters, players and staff. 30 supporters, the lucky winners of a special PSV contest, picked up the vehicle at VDL Bus & Coach in Valkenswaard. The team bus was officially presented to players and staff at the Herdgang, PSV's training complex.

Gepostet von VDL Bus & Coach bv am Mittwoch, 10. Juli 2019