Naslovnica Novosti Richou Voyages vlasnik prvog novog Volva 9900

Richou Voyages vlasnik prvog novog Volva 9900

1156
0
PODIJELI

U februaru ove godine, francuska kompanija Richou Voyages dobila je prvi isporučeni Volvo 9900 nove generacije u Evropi. Vlasnik Stéphane Richou govorio je o tome kako novo vozilo nudi vrhunsku udobnost u vožnji i vozaču i putnicima.
Do sada je autobus radio samo u Francuskom, ali početkom juna jedna grupa turista je putovala u Norvešku i tako su postali prvi koji su sa novim autobusom otišli van Francuske. Poslovanje u ovoj porodičnoj kompaniji uglavnom se svodi na vanredne vožnje širom Evrope pa tako u Francuskoj imaju 29 svojih agencija.

“Imao sam priliku da odem u Švedsku da testiram novi Volvo 9900 – kako bi iko mogao da se odupre?”, kazao je Stéphane Richou, generalni direktor i vlasnik kompanije Richou Voyages, te je nastavio: “Nuditi prvoklasno iskustvo našim klijentima je naš glavni prioritet, a to dolazi s najudobnijim autobusima, jer zapanjujuća putovanja počinju s nevjerojatnim vozilima.”

Richou Voyages ima dugu historiju rada sa Volvo autobusima. Kompanija ima flotu od 100 autobusa, uključujući 60 visokoturističkih autobusa, od kojih je 30 sa Volvo značkom. “80% naše autobuske aktivnosti dolazi od turizma, a ostatak se sastoji od redovnog linijskog poslovanja, kao što su školske linije ili gradski transferi”, objašnjava Richou.

Zašto onda Volvo autobusi? “Kada je moj otac započeo posao, Richou je bio prvi turistički operater u Francuskoj koji je predstavio autobuse sa takozvanim pozorišnim podom, koji znači da pod uključuje lagani nagib od prednjeg ka zadnjem dijelu vozila, što je poboljšalo pregled putnika tokom putovanja”, prisjetio se Stéphane Richou. “U to vrijeme, osamdesetih godina, samo je Drögmöller ponudio ono što smatramo ključnom osobinom za udobnost naših putnika. Postali smo Volvo kupci kada je Volvo preuzeo ovog proizvođača 1995. godine.”

Za Richou Voyages, pozorišni tip poda u vozilima ostaje esencijalni atribut bilo kog premium autobusa – atributa kojeg također nudi i Van Hool, čiji autobusi čine drugu polovinu Richouove flote turističkih autobusa. “Drugi razlog zašto se držimo Volva je Volvo I-Shift mjenjač. Kompletno proizveden od Volva, bez potrebe za montažom, nudi superiornu voznu sposobnost i jedinstvenu glatku, tihu i prijatnu vožnju.” – završio je Stéphane Richou.

Nova generacija Volva 9900 već je impresionirala Stéphanea Richoua: “Definitivno dostiže nove standarde! Ne samo u pogledu sigurnosti, potrošnje goriva ili elektronike u vozilu, već je i dizajn apsolutno neuporediv. Budući da je duži, viši, s tim nagibom prozora na bočnim stranama – daje masivan luksuzni utisak koji očekuju naši kupci kada se prijave za putovanje sa našom kompanijom. Bez sumnje, Volvo 9900 upotpunjuje našu paletu premium vozila i nalazi se na vrhu.”
Isporučen početkom 2019. godine, novi Volvo 9900 je prvobitno korišten na kratkim putovanjima po Francuskoj, kao način traženja povratnih informacija od putnika i vozača. Putovanje u Norvešku je bilo prvo putovanje velike udaljenosti, koje je uključivalo uske krivine norveških fjorda. “Pomoć vozaču Volvo Dynamic Steering je prava dodatna vrijednost na takvim putovanjima”, kažo je Richou. “Da ne spominjem sigurnosne komponente kao što su pomoć pri kočenju, automatsko podešavanje u slučaju odstupanja i gravitacijskog centra iznad 80 km/h za bolju stabilnost, aerodinamiku i ograničenu potrošnju goriva.”

Održivost je također prioritet za porodicu Richou, koja uvijek traži inovacije iz Volvo vozila za čistiju energiju: “Veoma smo osjetljivi na ekološke probleme i spremni smo uključiti čistu energiju, sve dok imamo prava rješenja koja odgovaraju našim potrebama i vrijeme je za održivu tranziciju za naše poslovanje.”