Naslovnica Novosti King Long isporučio preko 250 vozila u tri države

King Long isporučio preko 250 vozila u tri države

997
0
PODIJELI

U proteklom periodu kineski proizvođač autobusa King Long zabilježio je sjajne izvozne rezultate. Između ostalih, zabilježili su prodaju preko 250 autobusa u tri države i to: 9 autobusa u Šri Lanku, 78 autobusa u Novu Kaledoniju i čak 170 u Meksiko.

Krajem juna King Long je uspješno isporučio devet vozila Longwin II XMQ6127 svom kupcu u Šri Lanku. Ranil Wickremesinghe, premijer Šri Lanke, prisustvovao je ceremoniji primopredaje i presjekao je crvene vrpce čime je označen dolazak nove autobuske flote. Izgrađen na ogromnom uspjehu Longwina I, Longwin II XMQ6117CY posjeduje više prilagođenih osobina i isporučeni su u crvenoj boji. Njihov dolazak uvelike će poboljšati iskustvo putovanja lokalnim građanima. Posljednjih godina vlada Šri Lanke poduzima niz mjera za poboljšanje mreža javnog prevoza u zemlji. King Long je 2012. godine izvezao u Šri Lanku svoje modele XMQ6117Y i XMQ6900Y, a trenutno se u radu nalazi 130 King Long autobusa koji su stekli solidnu reputaciju na lokalnom tržištu.

Sredinom jula zabilježen je i odličan posao za gradske autobuse. Njih 78 je službeno započelo s radom u gradu Noumea, glavnom gradu Nove Kaledonije, pružajući pogodnije i ugodnije usluge putovanja lokalnim građanima. Uz obalne linije koje oduzimaju dah, Nova Kaledonija svake godine privlači stotine hiljada turista. Kako bi zadovoljila rastuću potražnju za turističkim uslugama, lokalna uprava poduzima niz mjera za poboljšanje svojih mreža javnog prevoza. Uz kvalitetne proizvode i solidnu reputaciju među prekomorskim kupcima, King Long je konačno izabran za dobavljača gradskih autobusa za javni gradski prevoz u ovoj zemlji. Da bi u potpunosti ispunio zahtjeve svog kupca, King Long je poslao dva autobusa na probni rad u Noumei u oktobru prošle godine. Sa Euro 6 standardima o emisiji i nizom naprednih tehnologija (GPS / GPRS / WIFI, sistem brojanja putnika, sistem za testiranje na alkohol i sl.) autobusi su odmah osvojili srca lokalnog autobusnog operatera i putnika.

Sredinom jula u Xiamenu je održana je velika svečanost kako bi se obilježila isporuka 170 gradskih autobusa na CNG pogon prema finalnom odredištu u Meksiko. Radi se o 157 solo 12-metarskih gradskih autobusa i 13 zglobnih 18-metarskih autobusa. Svi će autobusi uskoro biti pušteni u rad u Queretaru, trećem najvećem gradu u Meksiku. Prije njihovog dolaska, King Long je već poslao tim inženjera za prodaju, koji će pružiti usluge obuke za lokalne vozače autobusa i mehaničare. King Long je 2007. godine prvi put ušao na tržište Latinske Amerike i trenutno se može pohvaliti s gotovo 30.000 autobusa u pogonu.

Od januara do juna ove godine King Long je u 52 države i regiona širom svijeta izveo 7666 autobusa i autobusa ukupne vrijednosti oko 160 miliona eura, što je 36% više u odnosu na isti period prošle godine.