Naslovnica Novosti Velika isporuka Iveco autobusa za Norvešku

Velika isporuka Iveco autobusa za Norvešku

1049
0
PODIJELI

Krajem augusta Iveco Bus je završio isporuku 217 autobusa norveškoj transportnoj kompaniji Vy Buss AS, koja je prethodno bila poznata kao Nettbuss AS. Narudžba uključuje 110 niskopodnih Crossway LE Line autobusa u dužini od 14,5 metara s kapacitetom od 57 sjedišta i dodatna 52 stajeća mjesta. Vozila su opremljena domaćim Cursor 9 motorm snage 360 KS, 67 modela Crossway LE Line dužine 12,1 metara opremljenim Tector 7 motorom od 320 KS (45 + 39 sjedišta) i 40 13-metarskih vozila modela Crossway Line, koji su također opremljeni Tector 7 motorom snage 320 KS, ali koji imaju 49 sjedišta s mogućnošću smještaja 29 stajaćih putnika.

Autobusi će raditi u pokrajinama Øvre ili Nedre Romerike. Ugovor će trajati osam godina, sa mogućnošću produženja. “Obje verzije motora koji pokreću autobuse dopremljene u Vy Buss u potpunosti su kompatibilne sa HVO (hidrogeniranim biljnim uljem). Također su se pobrinuli i za udobnost vozača, obezbjeđujući vozačko sjedište koje je moderno i dobro zaštićeno”, objasnili su iz Iveco Bus.

Posebnost ovih autobusa je nova svjetlosna traka na krovu, koja naglašava krovna svjetla, integrirajući se s dva pomoćna okrugla fara postavljena na krovu. A to će olakšati rad brojnim autobusima koji rade u područjima sa slabim osvjetljenjem. Ostala oprema uključuje i posipač pijeska, koji je veoma koristan zimi kada su putevi zaleđeni, USB utičnice, poboljšani sistem karti i TFT ekrani s ažuriranim informacijama za putnike.