Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Isuzu Novociti autobusi pojačanje za Autoprevoz Čačak!

EKSKLUZIVNO: Isuzu Novociti autobusi pojačanje za Autoprevoz Čačak!

1505
0
PODIJELI

Kompanija Sejari Beograd uspješnu prošlu godinu završila je sa isporukom čak šest novih gradskih Isuzu Novociti autobusa, II generacije, kompaniji Autoprevoz iz Čačka. Nabavka novih autobusa za Autoprevoz Čačak došla je u okviru planova proširenja poslovne djelatnosti. Naime, uskoro će ova kompanija preuzeti i linije u Kraljevu pa je bilo potrebno i dodatno proširivanje voznog parka. Također, u sklopu ovog posla nabavljeni su i niskopodni MAN gradski autobusi.

Iako se radi o prvim vozilima II generacije Isuzuovog modela Novociti, Autoprevoz već ima iskustva sa prvom generacijom ovih vozila. Vozila već nekoliko godina rade u i oko grada Čačka te su se pokazala izvrsno u domeni uloženo-dobijeno, prije svega zbog kapaciteta, pouzdanosti i potrošnje goriva. Kada se ukazala potrebna za nabavkom novih vozila manjeg kapaciteta, koja su pri tome i ekonomična, Autoprevoz je ponovo ukazao povjerenje kompaniji Sejari Beograd i njihovom partneru Isuzu. Inače, u BiH trenutno ima oko 30 komada Novociti modela, od na II generaciju otpada više od pola tog broja.

U odnosu na prethodnu generaciju Novociti autobusa, ova generacije ima značajne promjene u vanjskom izgledu, što ih čini jako atraktivnim u odnosu na prethodnu generaciju. Novociti je model koji ima dužinu od 7,5 metara, a visinu od 3,3 sa klima uređajem. Isporučena vozila imaju ekološki Euro 6 motor snage 190 konjskih snaga. Zanimljivo je da su dva vozila sa ručni mjenjačima sa šest brzina, dok preostala četiri imaju automatski NEES mjenjač. Ovjes je u kombinaciji gibanj-jastuci, dok su disk kočnice na obje osovine. Ukupan kapacitet vozila je 55 putnika, od čega 21 mjesto otpada na putnike koji sjede.

Vozilo je opremljeno sa sistemom klime i grijanja, a putnici će lakše raspoznavati linije zahvaljujući displejima na vozilu. Vrata su opremljena sistemom automatskog zaključavanja na brzini iznad 5 km/h. Kao i prethodna generacija, i ova je opremljena ručnom rampom za olakšan pristup vozilu osobama u invalidskim kolicima i sa dječijim kolicima.

Vozila su nakon isporuke prošla proces brendiranja i pripremanja za izalazak na linije, a danas im je bio u prvi radni dan.

Ekipa portala BHBus.ba se zahvaljuje kompaniji Sejari d.o.o. Beograd na informacijama i slikama, a kompaniji Autoprevoz Čačak želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima!