Naslovnica Ekskluzivno Lux Travel Trebinje bogatiji za novog člana flote!

Lux Travel Trebinje bogatiji za novog člana flote!

1691
0
PODIJELI

Lijepe vijesti nam stižu iz prevozničke i turističke agencije Lux Travel Trebinje koja je obnovila svoj vozni park još jednim MANekenom. Lux Travel je prevoznička kompanija koja svoje poslovanje posljednjih godina bazira na vanlinijskom prevozu domaćih i stranih putnika i organizaciji vlastitih turističkih aranžmana, dajući doprinos razvoju domaćeg turizma i većem angažmanu svog voznog parka, koji se sastoji od četiri Mercedes Sprintera, dva Neoplana i dva MAN-a. A najbitniji resurs Lux Travela o kome se stalno vodi računa su ljudi i trenutno je u ovoj kompaniji 10 stalno zaposlenih radnika.

Godine 2014. rukovodstvo odlučuje da posle petnaestogodišnjeg klasičnog prevozničkog poslovanja baziranog prvenstveno na linijskom saobraćaju i osluškivanja potreba tržišta, kompaniju transformiše u turističko-prevozničku sa akcentom na vanlinijski prevoz domaćih i stranih turista. U skladu sa cjelokupnim planom transformacije kompanije, prilagođeni su naziv i logo, promijenjena je čitava struktura radi lakšeg ostvarivanja kontakata sa inostranim agencijama, u čemu su i uspjeli i prethodnih godina pružili primjetno veći broj usluga inostranim partnerima u oblasti turizma i prevoza što je stvorilo potrebu za dodatnim proširenjem kapaciteta voznog parka.

Što se tiče nabavke vozila u novije vrijeme, u oktobru 2018. godine kupili su Mercedes Sprinter 518, 2008. godište, sa maksimalnom turističkom opremom za kvalitetno pružanje usluga prevoza i najzahtjevnijim turističkim grupama. Već u decembru 2018. godine nabavljaju Mercedes Sprinter 511, 2008. godište, sa standardnom turističkom opremom, a u tom mjesecu iz kompanije odlazi Mercedes Sprinter 416, koji danas uspješno radi u kompaniji Goraždeprevoz.  Već u februaru 2019. godine nabavljaju Neoplan Euroliner N316 K 2003. godište, sa takođe svom turističkom opremom, WC-om, mikrofonom, bifeom i kafe aparatom, frižiderom… U aprilu su takođe posredstvom kompanije UBE Store nabavili još jedan Neoplan Euroliner, ali visokopodnu izvedbu – N316 SHD, visoke turističke klase, 2003. godište, sa kompletnom opremom (i kabinom za odmor vozača za razliku od prethodno nabavljenog Neoplana). U suprotnom smjeru ubrzo odlazi odlični troosovinski MAN Lion's Coach L koji je kasnije našao dom u kompaniji Roćko Bratunac.

Njihov novi MAN Lion's Coach proizveden je krajem 2012. godine i ispunjava Euro 5/EEV standarde za očuvanje životne sredine. Ovaj fantastični autobus pokreće MAN-ov agregat od 400 konjskih snaga u kombinaciji sa šestostepenim mjenjačem.  Unutrašnjost je opremljena najkvalitetnijom opremom, a na prvom mjestu je maksimalna sigurnost i udobnost putnika. Ergonomska sjedišta veće debljine izvedena su u luksuznoj varijanti sa sigurnosnim pojasevima, mrežicama, ručkama i stolićima, pa će putovanja sa Lux Travelom proteći u najvećoj udobnosti bez obzira na dužinu vožnje. Vozilo ima dva sjedišta manje od standardnog modela što čini razmak između sjedišta većim, a to znači mnogo više prostora za putnika.

Putnici će uživati koristeći besprijekorni klima uređaj, sistem za grijanje ojačan Webasto sistemom, Bosch audio i video sistem, čak dva frižidera, kao i bife za pravljenje toplih napitaka. Možemo izdvojiti još i posebne mikrofone za vodiča i vozača, kao i kabinu za odmor vozača iza drugih vrata. Radni prostor vozača je ergonomski sa MAN-ovim multifunkcionalnim volanom. Vozilo posjeduje i brojne sigurnosne uređaje i sisteme za bezbjednost prvenstveno putnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

Kao što se vidi iz priloženog, Lux Travel već godinama koristi kvalitetne autobuse iz njemačke Neoman grupe, potpomognut sa također njemačkim “mališanima” iz Mercedesove grupe. U uslovima putne infrastukture u našoj zemlji i inostranstvu, MAN se pokazao kao najbolje rješenje u vanlinijskom i linijskom prevozu putnika. Novi MANeken je u Lux Travel Trebinje stigao iz poznate kompanije UBE Store sa kojom Lux ima izuzetnu višegodišnju saradnju i veliku podršku. Iz kompanije su nam poručili da će u ovoj godini podići standard još jednim vozilom nove generacije, a po planu razvoja i potreba njihovih klijenata vjerovatno će to biti novi Mercedes Sprinter, ali kao i uvijek do sada bićemo prvi obavješteni.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Lux travel želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!