Naslovnica Novosti Košarkaši Ulma od sada putuju sa novom Setrom 531 DT

Košarkaši Ulma od sada putuju sa novom Setrom 531 DT

998
0
PODIJELI

Košarkaški klub ratiopharm Ulm u novu sezonu košarkaške njemačke Bundeslige ušao je sa novim klupskim dvospratnim autobusom Setra 531 DT. Autobus će biti u vlasništvu kompanije Baumeister-Knese iz Ulma, koji će obavljati sve prevoze košarkaške ekipe koji budu potrebni. Inače, ova kompanija je partner košarkaškog kluba ratiopharm Ulm od 2017. godine, a nedavno je taj ugovor produžen i trajat će do minimalno 2023. godine.

“Ponosni smo na naše partnerstvo s košarkaškim klubom ratiopharm Ulm. Na ovaj način ne samo da ćemo prezentovati i našu kompaniju, nego ćemo se solidarisati sa košarkašima i njihovim obavezama, a to je u ovom trenutku važnije nego ikad do sada”, rekao je izvršni direktor kompanije Baumeister-Knese Klaus Knese, misleći na produženje ugovora.

“Zaista je odlično što se na ovaj način igrači mogu opustiti na gornjem spratu, a mi treneri i ostalo osoblje neometano raditi dolje. Ovo što je Baumeister-Knese omogućio sa novim autobusom za naš klub je još i bolje”, izjavio je sportski direktor kluba Thorsten Leibenath.

Očekivano, razmak između sjedišta u novom  klupskom autobusu profesionalnih košarkaša iz Ulma prilagođena je visini igrača. Dvospratni autobus Setra opremljen je USB priključcima i Wi-Fi mrežom te nudi sve pogodnosti ekipi i osoblju kako bi se što bolje pripremili za utakmice, kao i odmorili poslije utakmica. Vozilo je s vana prilagođeno u boje kluba sa velikim natpisom “We are one”, što je i slogan kluba. Tako je ovaj autobus daleko više od pukog prevoznog sredstva za ekipu.