Naslovnica Novosti Volvo isporučuje 153 autobusa u Angolu

Volvo isporučuje 153 autobusa u Angolu

647
0
PODIJELI

Glavni grad Angole Luanda modernizira i proširuje svoj sistem javnog prevoza sa 153 nova Volvo autobusa optimiziranih za pristupačnost svih kategorija putnika. Osim autobusa, sporazum pokriva finansiranje, servisiranje i druge post-prodajne usluge putem lokalnog partnera Volvo Buses, Auto Sueco Angola. Kupac je angolsko Ministarstvo saobraćaja.

“Sa ovih 153 Volvo autobusa, sada nudimo napredni javni prevoz u provinciji Luanda. Pridružit će se trenutnim 420 autobusa u pogonu, pružajući tako putnicima povećanu frekvenciju i dostupnost. Novi autobusi prilagođeni su našim lokalnim uslovima, a bit će opremljeni i platformama za osobe smanjene pokretljivosti”, kazao je Énio Costa, privremeni generalni direktor Instituto Nacional Transportes Terrestres iz Ministarstva saobraćaja Angole. Ova nova flota sastojat će se od 12-metarskih autobusa Volvo B8R i 18-metarskih autobusa velikog kapaciteta Volvo B12MA. Nadograditelj na Volvo šasije biće brazilski Marcopolo.

Kako novi autobusi ulaze u rad, frekvencija polazaka moći će se povećavati, smanjujući zagušenja u vozilu i omogućujući putnicima da održavaju sigurno socijalno distanciranje. Prvi novi autobusi počeli su s radom u Luandi novembra prošle godine. Isporuci novih autobusa nazočili su ministar saobraćaja Angole Ricardo D'Abreu, guverner provincije Luanda Joana Lina Cândido, predsjednik Upravnog odbora TCUL-a Pedro Pereira i švedska ambasadorica u Angoli, Ewa Polano i svi su naglasili važnost učinkovitog vođenja javnog prevoza u Luandi. Posljednjih godina Volvo je osigurao nekoliko narudžbi na afričkom kontinentu. Ove nove isporuke dodaju rastuću flotu Volva u mnogim progresivnim afričkim gradovima.