Naslovnica Ekskluzivno Mercedes Sprinter stigao u kompaniju Džebić trans

Mercedes Sprinter stigao u kompaniju Džebić trans

815
0
PODIJELI

Kompanija Džebić Trans iz Velike Kladuše u novu godinu kreću sa novim vozilom – Mercedes Sprinterom!

Menadžer kompanije Haris Džebić nam je ljubazno ustupio fotografije novog vozila u kompaniji, kao i pružio potrebne informacije. Početak razgovora smo počeli pitanjem o rezultatima od prošle godine: “Što se tiče 2021. godine zadovoljni smo. Radilo se bolje nego što smo očekivali, a također pored reorganizacije voznog parka i posla, otvorili smo i turističku agenciju u Velikoj Kladuši kako bismo što bolje prezentovali naše ponude i bili bliže našim klijentima”, objasnio je gospodin Džebić.

Što se tiče noviteta, Sprinter je 2010. godina i u potpunosti mu je poznata historija, što je za kompaniju Džebiću trans bilo veoma bitno. Tako je poznato da je vozilo prethodno imalo dva vlasnika od čega je jedan bio u Bosni i Hercegovini. Vozilo ima oko 256.000 kilometara koji su originalni zahvaljujući originalnoj servisnoj knjižici i već spomenutoj poznatoj historiji vozila. Sprinter nosi oznaku 518 CDI, što znači da ga pogoni Mercedesov motor snage 184 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem od šest brzina. Ovo ujedno znači da Sprinter ispunjava Euro 5 normu ispušnih gasova.

Vozilo je fabrički produženi model i u komplet sivoj boji sa dodatnim dubljim pragovima koji u kombinaciji sa velikim crnim panoramskim staklima daje atraktivan izgled vozilu. Pozadi se nalazi kuka za prikolicu, a na vrhu vozila i kamera za vožnju unazad. Na prednjoj strani dominira ponosno trokraka zvijezda, a od pomoći će biti i svjetla za maglu. S obzirom na povećan kapacitet putnika, duboki prtljažnik će olakšati veći prihvat prtljage.

U unutrašnjost se osim vozača može udobno smjetiti još 23 putnika. Ulaskom u vozilo vidi se da je vozilo urađeno u luksuznom stilu u kombinaciji tkanine i kože gdje preovladava smeđa nijansa dok je pod urađen u imitaciji parketa. U istoj kombinaciji su urađena i sjedišta proizvođača Intap, a radi se o modelu Ekolider. Sva sjedišta imaju naslon za ruke na preklop, rukohvat, mrežicu za lične stvari, opciju obaranja naslonjača i sigurnosne pojaseve u tri tačke vezanja. Od ostale opreme vrijedi istaći da će putnicima na raspolaganju biti USB priključci, pretvarač struje 12V – 220V uz utičnicu, navigacija, DVD player uz LCD monitor na preklop, dok će u ove hladne dane dobro doći dodatno radijatorsko grijanje za putnike. Naravno, za ljetne dane tu će biti i klima uređaj.

Zanimalo nas je za kraj kakva je situacija sa podružnicom registrovanom u Sloveniji te kakvi su planovi za ovu godinu. Gospodin Džebić nam je o tome rekao slijedeće: “Kao što sam spomenuo, prošla godina je iznenađujuće bila dobra, kada se sve uzme u obzir. Posebno smo ponosni na vanredne u Tursku te transfere i kraće izlete do Ljubljanje, Zagreba i Sarajeva. Slovenska firma radi i dalje, tako da se svaki dan nešto vozi, ali nema onog zdravog turizma, jer korona je uradila svoje nažalost… Ako se ove godine krene sa povećanim obimom rada i u EU, logično je da slijedi prinova i tamo, međutim za sada ostajemo na jednom vozilu. Što se naše domaće kompanije tiče, jedino što u ovom trenutku mogu reći jeste da se radi trenutno na još jednoj prinovu. Ali o tome ako Bog da više informacija, kada bude vrijeme…”

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Džebić trans želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!