Naslovnica Novosti BYD dobio prvu narudžbu iz Španije za 18-metarski e-autobus

BYD dobio prvu narudžbu iz Španije za 18-metarski e-autobus

548
0
PODIJELI

BYD, vodeći svjetski proizvođač novih energetskih vozila (NEV) i električnih baterija, nedavno je osigurao narudžbu za četiri zglobna električna autobusa dužine 18 metara od operatera Moventis iz Španije. Radi se o novom kupcu za BYD, ali i o prvoj narudžbi za zglobne e-autobuse u Iberijskoj regiji, što ovu najavu čini još značajnijom. Moventis pruža međugradski prevoz putnika u oblasti Vallés Occidental, u blizini Barcelone. BYD čisto električni zglobni autobusi po narudžbi planirani su za isporuku do kraja ove godine. Oni će raditi radnim danima ​​ohrabrujući više putnika u regionu da koriste čiste, ekološki prihvatljive autobuske usluge na posao i sa posla, a ne automobile. Projekat finansira Regionalni železnički sistem Katalonije (FGC). Putnicima će omogućiti autobusku uslugu koja ne zagađuje okoliš, povezujući stanicu Sant Joan sa okolnim industrijskim zonama, gdje se nalaze mnoga velika i poznata globalna preduzeća. Ova inicijativa će omogućiti da sva četiri BYD 18-metarska zglobna eBusa budu puštena u rad radnim danima, pružajući putnicima praktičnu i pouzdanu uslugu, a istovremeno će igrati važnu ulogu u poboljšanju upravljanja saobraćajem na lokaciji i smanjenju zagađenja zraka.

Svaki od 18-metarskih zglobnih vozila nudi prostrani kapacitet, koji može primiti 110 putnika. Svi autobusi će biti opremljeni željezno-fosfatnim baterijama nove generacije, dizajnirane za optimalne nivoe performansi i operativne sigurnosti, a koje proizvodi BYD. Kapacitet baterije od 478 kWh pruža impresivan domet od 300 km sa jednim punjenjem, podržavajući sveobuhvatnu operativnu efikasnost. Ove performanse čine BYD električne autobuse održivom i praktičnom opcijom za mnoge gradove i opreatere.

Kao vodeći svjetski proizvođač NEV-a, BYD nastavlja promovirati inovacije unutar industrije. Uz napredne NEV proizvode i priznanje kupaca, BYD je sada isporučio ili dobio narudžbe za preko 110 električnih autobusa od operatera širom Španije, koji su zajedno prešli više od 7,6 miliona električnih kilometara, smanjujući emisiju CO2 za 8.000 tona.