Naslovnica Novosti Novi dvospratni Setra autobusi kao iz bajke

Novi dvospratni Setra autobusi kao iz bajke

668
0
PODIJELI

Bad Wildunger Kraftwagenverkehrs- und Wasserversorgungsgesellschaft (BKW) je svom voznom parku dodao pet novih dvospratnih autobusa Setra. Naravno, radi se o Setra 531 DT vozilima koja će se koristiti u ime Nordhessischer Verkehrsverbund (NVV) na 50 kilometara dugoj autobuskoj liniji 500 od Bad Wildungena do Kassela.

Troosovinska vozila su opremljena sa 85 sjedišta i 14 mjesta za stajanje, kao i prostorom posebne namjene za invalidska i dječja kolica. Vozila su opremljena i sa elektronskim sistemom za brojanje putnika iznad prednjeg i zadnjeg ulaza u autobus. “Budući da mnogi putnici i studenti svakodnevno koriste liniju od Bad Wildungena do Kassela, dvospratni autobusi Setra sa svojim velikim kapacitetom sjedišta bili su naš prvi izbor,” kazao je generalni direktor BKW-a Uwe Bonan.

Ovo su prva vozila koja je Setra isporučila sa dvokrilnim zadnjim vratima širine 1,380 milimetara u kombinaciji sa sklopivom rampom. Dvospratni autobusi sa zelenim, plavim i bijelim detaljima kao i detaljima iz filmova izgledaju zaista sjajno. Kako se nalaze na dijelu njemačkog puta bajki, ukrašeni su motivima Zlatokose i gospođe Holle.

BKW ima preko 100 godina tradicije na koju se može osvrnuti. Osim redovnih putovanja, kompanija sa sjedištem u Sjevernom Hessenu nudi i raznovrstan program putovanja koji uključuje obilaske grada, jednodnevne izlete, višednevne izlete i avanturističke izlete. Kompanija se ponovo oslanja na vozila marke Setra sa dvije ComfortClass Setre 515 HD.