Naslovnica Ekskluzivno Centrotrans Istočno Sarajevo osvježio flotu sa MAN autobusom

Centrotrans Istočno Sarajevo osvježio flotu sa MAN autobusom

780
0
PODIJELI

Nakon što su u zadnje vrijeme bili fokusirani na nabavku manjih, prije svega Iveco vozila, uprava kompanije Centrotrans Istočno Sarajevo odlučila je obnoviti i drugi, visokopodni, segment flote pa je kupljen MAN Lion's Coach. Time je nastavljena tradicija MAN vozila u ovoj kompaniji, a prije ovog zadnji MAN je stigao prije tri i po godine.

Prinova je već je brendirana u standardnu šemu ove kompanije i u redovnom radu, a zbog sive boje biće lakše primjećen pošto su vozila ove kompanije uglavnom bijele boje. Rebrasta maska sa tri prepoznatljiva slova M-A-N i logom ispod je već standardna na ovim modelima. Vanjski izgled je upotpunjen i sa setom ratkapa također sive boje. MAN Lion's Coach je omiljen među prevozničkim kompanijama u Bosni i Hercegovini o čemu svjedoči i njihov broj na cestama. Zbog svojih karakteristika, cijene i post-prodajnih usluga postao veoma raširen model u našoj zemlji, kako u firmama koje se bave linijskim prevozom tako i u firmama koje rade isključivo vanlinijski prevoz.

Isporučeno vozilo je 2010. godina, ima dužinu od 12 metara, široko je 2,5, a visoko je 3,9 metara. Opremljen je sa MAN motorom jačine 440 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem koji ima šest brzina. To sve znači i da vozilo ispunjava Euro 5/EEV norme ispušnih gasova, a u trenutku naše posjete sat je pokazivao nešto više od 505.000 pređenih kilometara.

Pored standardnog paketa sigurnosnih sistema uz retarder i tempomat, vozilo ima i ugodno radno mjesto za vozača, fabričku navigaciju i kabinu za odmor vozačke posade. Vozači će moći sigurnije obavljati vožnju unazad zbog prisustva kamere na zadnjem dijelu vozila, a putnici će biti sigurniji prilikom izlaska i ulaska vozila na drugim vratima pošto su i ona osigurana sa kamerom.

Unutrašnjost vozila je fantastično sačuvana i skoro da se ne vide tragovi korištenja. Cijela unutrašnjost je skladno uređena i dominiraju elementi zlatne i bež u kombinaciji tamnih boja. Osim vozača i suvozača, unutrašnjost može primiti 49 putnika. Sjedišta proizvođača Kiel, a urađena u kombinaciji kože i tkanine u zlatnoj varijanti sa naglašenim kožnim detaljima i dodatnim bočnim oslanjanjem također u zlatnoj u boji. Sjedišta su sa naslonima na obaranje, bočnim izvlačenjem dvojki prema hodniku, naslonima za noge, sa stolićima i mrežicama za lične stvari te obaveznim sigurnosnim pojasevima. Iznad svakog reda sjedišta nalazi se individualna rasvjeta, zvučnik i otvori za klimatizaciju. Pod je urađen u imitaciji parketa, ali je kroz hodnik postavljen tepih.

Vozilo je opremljeno i sa Blaupunkt audio/video opremom, mikrofonom, CD/MP3i DVD playerom, dva LCD monitora, klima uređajem, sistemom za grijanje, frižiderom kuhinjom i toaletom. Definitivno autobus favorit za kompanije koje se bave prevozom putnika, posebno zbog svojih tehničkih karakteristika, ekonomičnosti i udobnosti koje pruža svojim putnicima.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Centrotrans Istočno Sarajevo želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!