Naslovnica Novosti Marcopolo počeo izvoz 30 Paradiso G8 1800 DD autobusa u Meksiko

Marcopolo počeo izvoz 30 Paradiso G8 1800 DD autobusa u Meksiko

391
0
PODIJELI

Marcopolo će izvesti 30 dvospratnih Paradiso G8 1800 DD autobusa operateru Transpaís iz Meksika. Autobusi će biti isporučena djelimično sastavljeni, a konačna montaža će se održati u fabrici Marcopolo Mexico u Monterreyu. Isporuka je predviđena za decembar ove godine i prva dva mjeseca 2023. godine.

“Meksičko tržište je jedno od najzahtjevnijih na američkom kontinentu i izuzetno konkurentno. Ova ponuda pokazuje odlično prihvaćenost koju su novi modeli generacije 8 osvojili u različitim zemljama širom Latinske Amerike”, istakao je André Armaganijan, direktor međunarodnog poslovanja, komercijalnih operacija i stranog tržišta u Marcopolu.

30 autobusa Paradiso G8 1800 DD za Transpaísa imaju šasiju Mercedes-Benz OC 500 RF 2543 i biće dugi 14.400 mm, sa 64 poluspavaća sjedišta opremljena i dodatnim sadržajima. Vozila su opremljena klima uređajem Valeo CC430 sa grijanjem, zavjesama, elektronskim planom puta, prtljažnim prostorom i pripremom za opremu vještačke inteligencije, sa tri kamere koje vrše identifikaciju lica i kontrolišu ulazak i izlazak putnika, pored praćenja vozačevog načina vožnje, uz izdavanje upozorenja u slučaju pospanosti ili gubitka pažnje.

Transpaís, sa sjedištem u gradu Viktoriji, glavnom gradu države Tamaulipas, jedan je od glavnih prevoznika u Meksiku. Kompanija postoji 91 godinu, a imaju i linije prema Sjedinjenim Američkim. Transpaís je kupac Marcopolo autobusa više od 15 godina.