Naslovnica Novosti Notts + Derby obnovio liniju sa Univerziteta Derby sa pet novih autobusa...

Notts + Derby obnovio liniju sa Univerziteta Derby sa pet novih autobusa Alexander Dennis

314
0
PODIJELI

Alexander Dennis sredinom decembra je isporučio pet novih jautobusa za kompaniju Notts + Derby, dio Wellglade grupe. Notts + Derby naručio je tri dvospratna Alexander Dennis Enviro400 dvospratna i dva solo Alexander Dennis Enviro200 autobusa za nadogradnju Unibus linija koje pruža prema ugovoru sa Univerzitetom u Derbyju.

Povezujući univerzitetske stranice jedne s drugima, kao i sa željezničkom stanicom i objektima za parkiranje i vožnju, popularna usluga Unibus se dijelom finansira iz naknada za parkiranje. Tokom školske 2021/22. godine na Unibus paketu linija ostvareno je 335.000 putovanja.

Kombinacija dvospratnih i solo autobusa omogućava operateru da smanji troškove goriva usklađivanjem tipa vozila sa zahtjevima. Dok Enviro400 može primiti do 85 putnika na polascima sa velikim opterećenjem, Enviro200 predstavlja alternativu koja štedi gorivo gdje je njihov kapacitet od 34 sjedišta dovoljan. Sva sedišta su udobna Alexander Dennis SmartSeats sa pojasevima u tri tačke vezanja.

Stuart Frost, menadžer u Notts + Derbyju, rekao je: “Novi autobusi ne samo da izgledaju sjajno, već i pomažu u promociji održivog putovanja širom mreže Univerziteta u Derbyju. Studenti koji putuju Unibusom oduševljeni su ovim novim autobusima, jer nivo udobnosti u vozilu čini putovanje užitkom za one koji žele da završe stvari, što je veoma produktivno iskustvo.”

Lee Salt, Aleksander Dennis regionalni menadžer prodaje, je kazao: “Drago nam je što nastavljamo da podržavamo Wellglade Grupu u pružanju njenih odličnih usluga širom istočnog Midlenda. Nakon ranijih isporuka Enviro200 solo autobusa sestrinskoj kompaniji Trentbarton, ovih pet novih autobusa će se uklopiti direktno u flotu Notts + Derby i omogućiti joj da pruži prvoklasnu uslugu Univerzitetu Derby i njegovim studentima.”