Naslovnica Novosti Američki MCI isporučio prve J4500 CHARGE električne visokopodne autobuse

Američki MCI isporučio prve J4500 CHARGE električne visokopodne autobuse

295
0
PODIJELI

Podružnica NFI grupe, Motor Coach Industries (MCI), isporučila je svoje prve autobuse J4500 CHARGE na baterije u Sjevernoj Americi. Dva autobusa J4500 CHARGE od 45 stopa (13,7 metara) sa električnim pogonom i nultom emisijom će obezbjediti prevoz zaposlenih u Kalifornijskom zalivu.

Brent Maitland, potpredsjednik za prodaju i marketing u MCI, je rekao: “MCI je ponosan što isporučuje prve visokopodne J4500 CHARGE autobuse sa električnim pogonom na autobusko tržište i koji će se korsititi za zaposlene u Bay Area. Ovo rastuće tržište nastavlja da unaprjeđuje prevoz zaposlenih, čineći prigradski i međugradski prevoz još ekološki prihvatljivijim, privlačnijim i udobnijim. Tržište šatl prevoza za zaposlene je odlična aplikacija za MCI-jeve električne autobuse, jer njihov asortiman pokriva veliki izbor modela.

MCI je rigorozno testirao J4500 CHARGE autobus za ovaj poslovni segment širom SAD-a i Kanade kako bi osigurao njegove visoke performanse za naše klijente.”

Model J4500 CHARGE predstavljen je 2021. godine. Autobus koristi tehnologiju električnog vozila (EV) iz New Flyera i pruža domet od preko 230 milja (oko 370 km) sa jednim punjenjem, koje traje do 4 sata.