Naslovnica Novosti Herning Turist dobio prvu redizajniranu Setru TopClass u Danskoj

Herning Turist dobio prvu redizajniranu Setru TopClass u Danskoj

585
0
PODIJELI

Sredinom januara kompanija Herning Turist je dobila novu Setru 517 HDH. To je prva Setra TopClass koja je isporučena u Dansku, a koja nosi novo porodično lice brenda. Nakon sveobuhvatnog faceliftinga, novi elementi, uključujući trodimenzionalni hromirani natpis brenda na sjajnoj crnoj pozadini, karakteriziraju sljedeću generaciju Setra autobusa.

Nova funkcija Active Drive Assist 2 nalazi se u vozilu sa tri osovine, koje će se koristiti za putovanja širom Evrope. Sistem drži vozilo u traci u zadatoj poziciji, koristeći kontinuirane intervencije upravljanja.

Primopredaja u korisničkom centru brenda Neu-Ulm imala je veoma poseban štih. Otac direktora kompanije, Aage Gasbjerg, koji je i sam još uvijek aktivan vozač, bio je iznenađen primopredajom autobusa pošto je on zvanično bio u posjeti favrici Setra.

Vozilo su tajno naručili njegovi sinovi Ronny i Rune koji sada vode porodični biznis (osnovan 1980. godine) iz Herninga u Danskoj. Tako se obična posjeta fabrici ispostavila primopredajom najnovijeg Setra autobusa.

Sa novom Setrom 517 HDH, koja ima 54 putnička sjedišta, porodica je krenula na 1.000 kilometara dugo putovanje kući – sa Aageom Gasbjergom za volanom, koji je primjetio da “novi pomoćni sistemi u vožnji i kočioni sistemi čine vozaču vožnju mnogo lakšom. Radujem se svojim prvim obilascima sa kupcima u ovom autobusu.”

O redizajnu Setrinih autobusa smo pisali prošlo ljeto na našem portalu, a ispod možete pogledati i nekoliko video zapisa: