Naslovnica Novosti Karsan isporučio prve e-ATAK modele u Italiju!

Karsan isporučio prve e-ATAK modele u Italiju!

294
0
PODIJELI

Karsan, jedna od pionirskih kompanija održivog javnog prevoza u Evropi, nastavlja da jača svoju poziciju u Italiji, koja je ciljno tržište ovog brenda, a sve zahvaljujući svojim visokotehnološkim rješenjima za mobilnost. U okviru okvirnog ugovora Consip potpisanog sa Italijom, Karsan je isporučio 11 od 18 naručenih e-ATAK modela za Kataniju sa Sicilije. Svi isporučeni autobusi počeli su sa radom u Kataniji početkom 2023. godine. Ostatak e-ATAK autobusa bit će isporučeno do sredine ove godine.

Navodeći da su Karsan e-ATAK autobusi prvi električni autobusi u Kataniji, izvršni direktor Karsana Okan Baş rekao je: “Karsan jača svoje prisustvo u Italiji iz dana u dan. Ove godine, Karsan električni autobusi će služiti širom Italije od najjužnijeg dijela zemlje do najsjevernijeg. Karsan postaje jedan od najvažnijih brendova u električnoj transformaciji javnog prevoza u Italiji.”

Ističući da je Italija jedno od najvažnijih ciljnih tržišta za Karsan, Baş je još dodao: “U tom kontekstu, preduzimamo korake za dalje jačanje našeg prisustva od 2023. godine sa našom kompanijom Karsan Europe S.R. sa sjedištem u Italiji. Sa Karsan e-ATAK, mi smo lider u segmentu električnih midi autobusa u Evropi. Sa novim narudžbama koje ćemo isporučivati, predviđamo da će naš model e-ATAK biti lider u segmentu električnih midi autobusa u Italiji 2023. godine. Također, bitno je spomenuti da smo mi prvi i jedini evropski brend koji sa našim električnim autobusima od 6 do 18 metara može da zadovolji potrebe javnog prevoza u svim dimenzijama.”