Naslovnica Novosti Grasmann Reisen: Nova međugadska Setra sa turističkim sjedištima

Grasmann Reisen: Nova međugadska Setra sa turističkim sjedištima

345
0
PODIJELI

Grasmann Reisen GmbH iz opštine Hafenlohr proširio je svoju ponudu za klijente i putnike novim Setra međugradskim autobusom. Pored svoje primjene u komercijalnim redovnim uslugama u regionu Main-Spessart, kompanija ovo vozilo može ponuditi i u vanrednom segmentu poslovanja. Novo vozilo, Setra 415 LE Business, dolazi iz Setra MultiClass klase i ima niski ulaz, međutim opremljena je turističkim sjedištima.

Pored niske visine ulaza, stariji putnici posebno imaju koristi od 46 lijepo obloženih sjedišta tipa Route. Imaju kožne naslone za glavu, pojaseve u dvije točke i sklopive naslone za ruke – što je neuobičajeno za autobuse koji se koriste na redovnim linijama.

Međugradski autobus opremljen je i zatamnjenim staklima te sklopivom rampom za izlete bez prepreka. Pokreće ga šestocilindrični redni motor OM 936 snage 260 kW (354 KS) – u kombinaciji sa ZF Ecolife AP automatskim menjačem sa šest brzina. Setra, koja također ima prekrivene police za prtljag i svjetla za čitanje, koristi se za transfer ture, na primjer do zamka Rothenfels, u kojem se nalazi centar za obrazovanje mladih i odraslih.

Osnovana 1957. godine, Grasmann Reisen GmbH ima sjedište u Hafenlohru u Donjoj Frankoniji i imaju višegodišnje pozitivno iskustvo sa vozilima iz EvoBus programa. Trenutno kompanijom upravljaju Kathrin Grasmann i njen suprug Matthias Vornwald-Grasmann.