Naslovnica Novosti 50 Wrightbus električnih autobusa biće isporučeno u London

50 Wrightbus električnih autobusa biće isporučeno u London

317
0
PODIJELI

Arriva London će ove godine u rad pustiti 50 novih električnih autobusa Wrightbus u garažama za autobuse Arriva Enfield, Arriva Brixton Tramshed i Arriva Thornton Heath. Novi dvospratni autobusi StreetDeck Electroliner naći ćese u saobraćaju između maja i septembra, unaprjeđujući Arrivin plan održivosti.

Nova vozila će imati estetski ugodnu ugrađenu rasvjetu, podove sa imitacijom drveta, digitalne ekrane s informacijama o liniji i USB punjače. Louise Cheeseman, direktorica autobusa TfL-a (Transport for London), rekla je: “Dodavanje 50 novih električnih vozila sa nultom emisijom u flotu je dobrodošlo uključivanje u brzo rastuću zeleniju autobusku flotu Londona. Ovi novi autobusi neće imati samo ključnu ulogu u čišćenju toksičnog zraka glavnog grada i borbi protiv klimatskih promjena, već će imati i nove značajke za poboljšanje korisničkog iskustva, uključujući ekrane s digitalnim informacijama i USB punjače. Autobusi su napravljeni u Velikoj Britaniji, pomažući britanskoj proizvodnji i ekonomiji da napreduju, još jednom stavljajući legendarni londonski autobus u avangardu rastuće industrije.”

Prošle godine, Arriva London je u potpunosti elektrificirala svoj objekt Brixton Tramshed. Sada, kako bi se osiguralo da vozila bez direktnih emisija mogu služiti i Enfieldu i Thornton Heathu, a Arriva radi sa Zenobeom na instaliranju infrastrukture za elektrifikaciju u ovim dodatnim depoima. Komercijalni direktor Arriva London Graham Davies izjavio je: “Nova električna vozila Wrightbusa u električnom voznom parku naše garaže Enfield i Thornton Heath, uz dodatno jačanje naše flote sa sjedištem u Brixtonu, uzbudljiva je prekretnica na našem kontinuiranom putu ka upravljanju zelenijom, dekarboniziranom autobuskom mrežom širom Londona. Oduševljeni smo što još jednom radimo u partnerstvu sa Wrightbusom i Zenobeom na ovom projektu kako bismo podržali dugoročnu viziju TfL-a.”