Naslovnica Novosti Sagalés predstavio četiri nova autobusa za linije na Ibici

Sagalés predstavio četiri nova autobusa za linije na Ibici

317
0
PODIJELI

Potpredsjednik i otočni savjetnik za transport, Javier Torres, izvršni direktor Sagalésa, Ramon Sagalés i osoba zadužena za uslugu na Ibici, Anna Sagalés, predstavili su četiri nova autobusa koji se pridružuju autobuskoj stanici Sant Antoni i koji će krenuti sa radom na ovom otoku.

Radi se o Iveco Crossway autobusima koji imaju kapacitet od 55 sjedišta plus rezervisan prostor za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Oni također uključuju platformu za podizanje marke Braun kako bi se olakšao pristup osobama u invalidskim kolicima. Imaju Cursor 9 dizelski motor snage 360 KS i koji ispunjava Euro 6E normu ispušnih gasova. To garantuje najnoviju tehnologiju u pogledu potrošnje i emisije CO2. Novi autobusi će značiti uštedu od 15% u gorivu u odnosu na vozila koja zamjenjuju i više od 90% u pogledu emisije štetnih plinova.

Što se tiče udobnosti za putnike, autobusi imaju besplatan Wi-Fi u vozilu i USB priključke za punjenje mobilnih uređaja. Ova četiri vozila predstavljaju novi korporativni imidž budućeg novog gradskog i međugradskog javnog prevoza na Ibici.

Javier Torres, ispred uprave Ibice, je u svom izlaganju napomenuo da je “progresivno obnavljanje flote jedan od zahtjeva Ministarstva”. U svom govoru je detaljno naveo da je isporuka ova četiri vozila jedna od mjera poboljšanja koja su sprovedena u poslednje vrijeme, kao što je puštanje u rad linije 27 koja povezuje čitav sjeverni deo otoka ili održavanje linije 19 tokom zime između Santa Eulàrije i Sant Antonija, dodajući dodatna zaustavljanja u Santa Gertrudisu.

Sa svoje strane, izvršni direktor Sagalésa, Ramon Sagalés, istakao je Sagalésovu posvećenost poboljšanju usluga i operacija na Ibici. “Za nas je progresivna obnova voznog parka prioritetna i strateška s ciljem puštanja u rad efikasnih vozila u smislu potrošnje, a koja su ujedno udobna, sigurna i pristupačna korisnicima javnog prevoza na otoku”, istaknuto je u njegovom govoru.

Ovom kupovinom, Sagalés nastavlja raditi na procesu obnove flote kako bi ponudio efikasniju i održiviju uslugu korisnicima na otoku. Sagalés tako ponovo potvrđuje svoju posvećenost održivoj mobilnosti i ide korak dalje u svojoj “Posvećenosti u pokretu”, svojoj strategiji održivosti 2022.-2025. Jedna od osnova ove mape puta je progresivna dekarbonizacija flote, smanjenje potrošnje goriva i zagađujućih emisija.