Naslovnica Novosti Novi dvospratni Setra autobusi za MarinoBus i Univers

Novi dvospratni Setra autobusi za MarinoBus i Univers

1365
0
PODIJELI

Južnotalijanska autobuska kompanija MarinoBus i UBS Univers Busservice GmbH sa sjedištem u Bonu dodali su nove autobuse Setra u svoje vozne parkove. Radi se o najnovijim Setra 531 DT dvospratnim autobusima. MarinoBus je preuzeo 20 novih dvospratnih autobusa, a unutrašnjost ovih Setra autobusa je opremljena LED rasvjetom i nudi različite varijante opreme na donjem spratu – sve kako bi se vozila fleksibilno prilagodila redovnim, ali i vanrednim vožnjama. Između ostalog, vozila su opremljena Side Guard Assist-om, sistemom za pomoć pri skretanju udesno i Attention Assist tehnologijom, koja detektuje početak umora vozača.

Motor zapremine 12,8 litara iz serije modela OM 471 sa snagom od 375 kW (510 KS) povezan je sa potpuno automatizovanim GO 250–8 MPS 8-brzinskim ručnim mjenjačem. Autobusi, koji nose logo crvenog djetlića, imaju po 78 sjedišta. Porodično preduzeće osnovao je Michele Marino 1957. godine, a sada njime upravlja Gerardo Marino. Kompanija iz Apulije je 2015. godine preuzela isporuku jubilarnog 2.500-og autobusa na sprat proizvođača Setra.

Sa dva nova Setra autobusa na sprat, UBS Univers Busservice GmbH jača svoju povezanost sa brendom Setra, povezanost koja traje više od 70 godina. Kompanija sa sjedištem u Bonu je svojoj floti dodala dvije “kraljice” Setre 531 DT. Autobusi su isporučeni u plavoj boji i natpisima firme u skladu sa željama klijenta.

Dvospratni autobusi nove generacije opremljeni su sa 68 putničkih sjedišta. Troosovinska vozila sa staklenim krovom imaju i kuhinju sa aparatom za kafu i frižiderom. Na donjem spratu putnici se udobno mogu smjestiti za dva klupska stola, dok se zabava i informacije o putovanju mogu pratiti na pet LCD video monitora.

Nove Setre imaju šestocilindrični redni motor OM 471 sa 375 kW (510 KS) ispod haube, koji je povezan sa GO 250–8 MPS automatizovanim ručnim menjačem sa 8 brzina. Pored dva autobusa na sprat, kompanija, koja je partner brenda Setra od 1952. godine, nabavila je i jednu Setru 516 HDH iz nove generacije TopClass.