Naslovnica Novosti FlixBus kreće sa radom i u Finskoj

FlixBus kreće sa radom i u Finskoj

320
0
PODIJELI

FlixBus pokreće svoju prvu autobusku liniju za Finsku od 27. jula. Ovim potezom će operater omogućiti veze u svim kontinentalnim zemljama EU. Prva od ovih usluga će početi iz Varšave u Poljskoj i završiti u Vaasi u Finskoj, uključujući putovanje trajektom od Talina do Helsinkija. Ovim proširenjem, FlixBus povezuje gradove u Finskoj međusobno i sa srednjom Evropom, pružajući usluge od sjevera do juga kontinenta.

André Schwämmlein, izvršni direktor Flixa, rekao je: “Sada kada Flix ulazi na finsko tržište, dostigli smo još jednu veliku prekretnicu povezivanja svih zemalja kontinentalne EU. Proširujući našu ponudu, dodatno ostvarujemo svoju misiju da svima ponudimo pristupačne i održive opcije putovanja. Vjerujemo da ćemo pružanjem povoljnog prevoza na globalnom nivou revolucionirati tržište putovanja. Posebno sada kada su ljudi svjesniji i zabrinutiji za njihov utjecaj na okoliš, želimo im stvoriti prilike da izaberu kolektivni prevoz i smanje svoj ugljični otisak.”

FlixBus linija u Finskoj će stajati u gradovima Vaasa, Närpiö, Pori, Rauma, Raisio, Turku, Salo, Espoo i Helsinki. Linija također povezuje Estoniju, Latviju i Litvu prije nego što završi u Varšavi, Poljska. Odavde putnici mogu ostvariti vezu kako bi stigli do drugih evropskih gradova kao što su Berlin, Beč ili Bratislava. Ovom prvom linijom za Finsku upravljaće litvanska transportna kompanija Ollex i trajektni operater Tallink.