Naslovnica Novosti Iveco Bus isporučio prve električne autobuse na Farske Otoke

Iveco Bus isporučio prve električne autobuse na Farske Otoke

305
0
PODIJELI

Iveco Bus je isporučio dva E-Way gradska autobusa kompaniji HZ Bussar sa Farskih otoka. Isporuku vozila je održao zastupnik Iveco bus vozila sa Farskih Otoka – Gervi. Isporučeni E-Way autobusi su dugi 10,7 metara. Pridružuju se floti od 16 Crossway jedinica, koji su u službi od decembra 2022. godine.

Napajan sa 10 baterija za ukupno 420 kWh, E-Way može uspješno pružiti svakodnevnu uslugu u realnim radnim uslovima. Ovaj kapacitet pokazuje svestranost vozila za prilagođavanje različitim linijama u radu i odličnu autonomiju koju nudi ovaj midibus sa noćnim punjenjem.

Kompaktne dimenzije midibusa E-Way, dužine samo 10,7 i širine 2,33 metara, čine ga veoma okretnim vozilom na teško dostupnim putevima, kao što su uske ulice centara gradova. Lako dostupan, E-Way će moći da primi više od 60 putnika, od kojih 23 sjede. “Upravo smo primili dva nova E-Way autobusa, i to je veoma poseban trenutak za nas, jer su to prvi električni autobusi na otocima. Veoma smo uzbuđeni zbog prelaska sa dizela na električna vozila s nultim emisijama,” rekao je John Fonsdal, direktor javnog prevoza u HZ Bussar.

Giorgio Zino, direktor poslovanja autobusa za Iveco Bus u Evropi, rekao je: “Ponosni smo što su naši midibusi E-Way odabrani da budu prvi električni autobusi koji će raditi na Farskim otocima. Ovom isporukom, Iveco Bus je još jednom pokazao da asortiman E-Way u potpunosti zadovoljava potrebe operatera javnog prevoza, bez obzira na misiju i gde god da je, podržan snažnom i bliskom mrežom.”