Naslovnica Novosti 10 novih Irizar i6S Efficient za estonski Lux Express

10 novih Irizar i6S Efficient za estonski Lux Express

314
0
PODIJELI

Prije par sedmica u Talinu je kompanija Lux Express predstavila 10 svojih novih Irizar vozila, koja će biti u saobraćaju na nekoliko linija u Estoniji, Latviji i Litvaniji. Još 17 primjeraka istog modela bit će isporučeno sljedeće godine.

Estonska kompanija Lux Express ponovo je dala svoje povjerenje Irizaru i kupila 10 novih 15-metarskih Irizar i6S Efficient na Scania šasijama. Vozila, koja su stigla kao prvi dio ukupne narudžbe od 27 jedinica, maksimalno su prilagođena da zadovolje zahtjevne standarde udobnosti, usluge i sigurnosti kompanije. Nove jedinice imaju raspored od 56 bočno pomičnih sjedišta, sa pojedinačnim ekranima, stolovima u stilu aviona, toaletom, kuhinjom, dispenzerom toplih i hladnih napitaka, USB utičnicama i punjačem od 220V na svakom sjedištu, nudeći putnicima maksimalne performanse i udobnost bez premca.

Novi Irizar i6S Efficient omogućava smanjenje težine do 950 kg, poboljšanje aerodinamičkog koeficijenta za 30% i smanjenje potrošnje i emisije do 13%, što ga čini standardom u održivosti. Umjesto klasičnih retrovizora, vozila su opremljena i sistemom digitalnih kamera, koji nudi optimalan vid u svim uslovima, bilo noću ili po kiši, što takođe smanjuje potrošnju goriva.

Zahvaljujući ovim tehnološkim inovacijama, Lux Express sada ima novu paletu održivih i efikasnih vozila koja će zadovoljiti prosjek od 45.000 kilometara dnevno koje voze njegova vozila. “U 2022. godini napravili smo 60.000 autobuskih putovanja i pratili više od 2,4 miliona putnika”, kažu iz kompanije.

Irizar, u saradnji sa Scanijom, održava snažno prisustvo u baltičkim zemljama i nastavlja da doprinosi, sada više nego ikada, održivoj mobilnosti između ovih zemalja. Ova posvećenost baltičkom tržištu čini Irizar, zajedno sa Scanijom, tržišnom referencom u segmentu autobusa, sa značajnim povećanjem prognoze prodaje za 2024. godinu.