Naslovnica Novosti Alexander Dennis pravi veliki uspjeh sa modelom Enviro200

Alexander Dennis pravi veliki uspjeh sa modelom Enviro200

208
0
PODIJELI

Alexander Dennis, jedan od vodećih svjetskih nezavisnih globalnih proizvođača autobusa, u julu je isporučio šest Enviro200 autobusa za Shiel Buses i Compass Travel te potvrdio narudžbu za još šest novih za klijenta LeShuttle. Tako je potvrdio da se radi o izuzetno traženom modelu koju je u isto vrijeme atraktivan, siguran i ekonomičan.

Kompanija Compass Travel iz Worthinga dobila je svoja četiri nova Enviro200 solo autobusa. Novi autobusi sa niskim emisijama radit će na liniji 32, koju Compass Travel pruža u partnerstvu sa Vijećem okruga Surrey. Svaki od novih autobusa je dugačak 10,8 metara i ima USB punjače na 40 udobnih Alexander Dennis SmartSeats, kao i besplatan Wi-Fi te audio i vizuelne najave sljedeće stanice. Vozači imaju koristi od senzora za parkiranje dok efikasna tehnologija proizvođača SmartPack osigurava da se emisije očuvaju na niskom nivou kombinacijom Euro 6 motora sa stop/start tehnologijom.

Shiel Buses, poznati i kao Busaichean Seile, preuzeli su svoja još dva Enviro200 autobusa. Novi autobusi za ovu kompaniju su sa niskim emisijama i imaju dužinu od 9,7 metara. Unutrašnjost autobusa uključuje podove sa imitacijom drveta i 34 sjedišta koja imaju štof rađen po želji klijenta, a tu su i USB punjači. Dva nova autobusa slijede ranije primjere u floti u dužinama od 8,9 metara, 9,7 metara i 10,8 metara. Shiel Buses je porodična kompanija koja radi skoro 45 godina. Njihove autobuske usluge su fokusirane na Fort William i pružaju vitalne veze kroz Lochaber sa oko 50 vozila, od kojih je oko petina upravo solo autobusi Alexander Dennis Enviro200.

Alexander Dennis je tokom jula objavio i da će isporučiti šest Enviro200 solo autobusa po posebnoj specifikaciji za kompaniju LeShuttle, koja je dio Getlink grupe. LeShuttle upravlja šatl vozovima za drumska vozila kroz tunel ispod Lamanša između terminala u Folkestoneu i Calaisu. Pored putničkih šatlova u kojima putnici ostaju u svojim vozilima, upravlja i teretnim šatlovima za teška teretna vozila gdje vozači putuju u Club Caru ispred voza. Kako su LeShuttle vozovi prilično dugački, kompanija koristi flotu midibusa da prevozi vozače duž perona od i do njihovih kamiona. Sada se sprema da zamjeni neke od svoje starije flote vozila sa potpuno novim autobusima. Šest novih 8,9 metara dugačkih Alexander Dennis Enviro200 pridružit će se LeShuttleu u narednim mjesecima nakon njihove pripreme u AD24 servisnom centru Alexander Dennisa u Harlowu. Ova priprema podrazumjeva ugradnju dodatnih vrata na vozačevoj strani kako bi se omogućilo fleksibilno ukrcavanje i silazak s obje strane autobusa, jer se vozovi mogu zaustaviti na bilo kojoj strani perona.