Naslovnica Novosti Karsan električni autobusi stižu u Italiju

Karsan električni autobusi stižu u Italiju

286
0
PODIJELI

Turski proizvođač vozila Karsan, koji ima vodeću ulogu u elektrifikaciji evropske transportne infrastrukture, nastavlja da pobjeđuje na novim tenderima na svojim ciljnim tržištima. U tom kontekstu, kao jedan od pobjednika na tenderu koji je pokrenula italijanska agencija za javne nabavke Consip, Karsan je potpisao novi okvirni ugovor za svoje električne modele od šest i osam metara koje obuhvataju ukupno 320 jedinica. Kroz ovaj okvirni ugovor, Karsan ima za cilj da u narednom periodu primi nove narudžbe za modele e-JEST i e-ATAK od operatera u Italiji.

Navodeći da nastavljaju da igraju vodeću ulogu u transformaciji javnog prevoza u Evropi, izvršni direktor Karsana Okan Baş je rekao: “Naša vozila koja su se dokazala također su, osim Evrope, veoma tražena i u ostatku svijeta. Karsan e-JEST je bio najbolje prodavani električni minibus zadnje tri godine. e-ATAK sa druge strane drži vodeću poziciju u svom segmentu u Evropi zadnje dvije godine. Karsan je jedan od najpoželjnijih brendova u elektrotransformaciji evropskog javnog prevoza. Zahvaljujući ovom novom okvirnom ugovoru koji smo potpisali, održat ćemo snažan rast u Italiji, jednom od naših ciljnih tržišta.”

Karsan, koji igra pionirsku ulogu u elektrifikaciji javnog prevoza u Italiji, pobijedio je na jednom od najznačajnijih tendera u zemlji. Karsan ima za cilj da primi nove narudžbe e-JEST i e-ATAK u okviru 18-mjesečnog okvirnog sporazuma potpisanog sa Consipom za isporuku električnih vozila od šest i osam metara. Karsan, koji trenutno pruža usluge u mnogim različitim italijanskim gradovima od sjevera do juga, kao što su Verona, Legnago, Sendrio, Alghero, Olbia, Catania i Catanzaro sa svoja 34 električna vozila, također ima za cilj da ubrza svoju ekspanziju u zemlji s novim narudžbama koje će primati.

Karsan, koji ima iza sebe 56 godina iskustva u turskoj automobilskoj industriji, od svog osnivanja proizvodi komercijalna vozila za vodeće svjetske brendove i vlastiti brend u modernim pogonima. Karsan proizvodi komercijalna vozila od 1981. godine, a njegova fabrika u Bursi Hasanaği ima kapacitet da proizvede oko dvadeset hiljada vozila godišnje u jednoj smjeni. Fabrika Hasanağa, projektovana sa fleksibilnošću za proizvodnju svih vrsta vozila od putničkih automobila do teških kamiona, od kombija do autobusa, udaljena je 30 km od centra grada Burse i nalazi se na površini od 203 hiljade kvadratnih metara ukupno, od čega je 99 hiljada kvadratnih metara zatvorenog prostora.

Karsan ima za cilj da razvije izvedene verzije novih i postojećih vozila kako bi proširio svoju prisutnost na sve segmente putničkog prevoza, u skladu sa svojom vizijom da bude korak ispred u budućnosti mobilnosti. Nastavljajući svoje napore za razvoj “inovativnih proizvoda i usluga”, “od ideje do tržišta” u segmentu javnog prevoza, Karsan prvenstveno ima za cilj da ojača svoju poslovnu liniju.

Karsan proizvodi JEST i ATAK modele pod vlastitim brendom. Osim toga, Karsan proizvodi i prodaje 100% električne autobuse e-JEST i e-ATAK modele u okviru saradnje sa globalnim gigantom BMW-om. Karsan također proizvodi modele u dimenzijama od 10-12-18 metara 100% električne e-ATA autobuse i 12 metara e-ATA Hydrogen na vodik. Sa tehnološkom kompanijom ADASTEC, Karsan proizvodi autonomni model e-ATAK autobusa bez vozača nivoa 4, koji je prvi autobus bez vozača koji prevozi putnike širom Evrope i Amerike. Karsan također proizvodi autobuse od 10-12-18 metara za Menarinibus. Od 2022. godine Karsan je započeo proizvodnju automobila Megane Sedan za marku Renault. Pored proizvodnje vozila, Karsan pruža i industrijske usluge u svojoj fabrici koja se nalazi u organizovanoj industrijskoj zoni.