Naslovnica Novosti Poseban Setra autobus isporučen za Richters-Reisen

Poseban Setra autobus isporučen za Richters-Reisen

412
0
PODIJELI

Imali smo prilično dosta članaka na našem portalu kada kompanije odlučuju da bitne godišnjice proslave novim autobusima. A velikom broju slučajeva radi se o Setrinim autobusima. Tim putem je krenula i kompanija Richters-Reisen GmbH iz Nordhorna, koja je preuzela posebnu novu Setru 515 HD povodom svoje 90. godišnjice.

Turistički autobus iz obnovljene ComfortClass generacije uglavnom će se koristiti za turistička putovanja, biciklistička putovanja s prikolicom i iznajmljivanje. Autobus sa 45 udobnih sjedišta opremljen je kamerom od 360 stepeni i ima niz ekskluzivnih sistema pomoći u vozilu. Jedan od njih je Active Brake Assist 5 – kako bi se osigurao najveći mogući nivo bezbjednosti za putnike i vozače. Kao prvi u svijetu za turističke autobuse, sistem za kočenje u nuždi može izvesti automatizirano kočenje s punim zaustavljanjem kao reakciju i na pješake u pokretu i na nepokretne pješake pri brzinama do 50 km/h.

Turistički autobus pokreće OM 470 redni šestocilindrični Euro 6 motor snage 315 kW (428 KS) u kombinaciji s potpuno automatiziranim GO 250–8 MPS 8-brzinskim ručnim mjenjačem (Powershift).

Firmu iz Donje Saksonije osnovali su 1933. godine bračni par Josef i Josefa Richters. Kompanija je kupila svoj prvi novi turistički autobus Setra prije otprilike 25 godina. Porodični biznis četvrte generacije trenutno ima devet Setra turističkih autobusa i međugradskih autobusa u svom voznom parku.