Naslovnica Novosti Nov Plaxton Leopard autobus za Roy McCarthy Coaches

Nov Plaxton Leopard autobus za Roy McCarthy Coaches

231
0
PODIJELI

Početkom augusta Alexander Dennis je objavio da je isporučio nov autobus Plaxton Leopard visokog kapaciteta kompaniji Roy McCarthy Coaches. Autobus dužine 12,8 metara ima 72 sjedišta u rasporedu 3+2, što ga čini idealnim za školske prevoze i iznajmljivanje. Bitno je i što zadovoljava propise o pristupačnosti PSV (PSVAR) sa bočnim liftom. Sjedišta sa brzim otpuštanjem praćenja mogu se fleksibilno pomjeriti kako bi se napravio prostor za invalidska kolica. Vozačima će također biti lahko da utovare prtljag u bočne bunkere, koji su opremljeni vratima sa paralelnim podizanjem.

Roy McCarthy Coaches upravlja autobusima iz svoje baze u Macclesfieldu od 1971. godine. Devet od 11 autobusa su vozila Plaxton Panther ili Plaxton Leopard koja je kompanija kupila nova u posljednjih sedam godina. Kao i najnoviji dodatak, svi su izgrađeni na šasiji Volvo B8R.

“Zaista imamo koristi od Plaxtonove sposobnosti da prilagodi vozila našim zahtjevima”, izjavio je Max McCarthy, koji je dio treće generacije McCarthysa koji vodi porodični biznis, i nastavio: “To znači da možemo imati raznoliku flotu koja nam omogućava da odgovorimo na različite operativne potrebe bez žrtvovanja prednosti standardizacije. Ovaj najnoviji Plaxton Leopard odličan je toga, dajući nam najveći kapacitet sjedišta do sada sa prostorom za 72 putnika.”

Lee Salt, regionalni menadžer prodaje Alexander Dennis, je rekao: “Privilegija je nastaviti raditi sa porodicom McCarthy kao dobavljačem po izboru i drago mi je što vidim još jednog našeg Plaxtona u prepoznatljivom izgledu Roy McCarthy Coaches, koji uvijek najavljuje dolazak pametnog i njegovanog autobusa.”