Naslovnica Novosti BYD–Alexander Dennis partnerstvo proslavilo isporuku 1.500 električnih autobusa

BYD–Alexander Dennis partnerstvo proslavilo isporuku 1.500 električnih autobusa

261
0
PODIJELI

BYD je globalni lider u baterijama, upravljanju energijom i električnoj mobilnosti. Alexander Dennis je najveći proizvođač autobusa u Velikoj Britaniji. BYD UK i Alexander Dennis nedavno su zajednički objavili da je njihovo partnerstvo zvanično isporučilo 1500. električni autobus, BYD-Alexander Dennis Enviro200EV za Go-Ahead London.

Isporučeni 1.500 električni autobus BYD-Alexander Dennis jedan je od skoro 300 koji se ove godine priključuju kompaniji Go-Ahead London za linije u glavnom gradu. Go-Ahead je najveća autobuska kompanija u Londonu i najiskusniji operater električnih autobusa u Velikoj Britaniji. Blisko je sarađivao sa BYD-om i Alexanderom Dennisom od 2016. godine, kada je preuzeo 51 Enviro200EV za svoju globalno priznatu i višestruko nagrađivanu lokaciju u Waterloou, koja je bila prva autobuska stanica u Evropi koja je u potpunosti pretvorena na električni pogon. Sa ukupno 577 Enviro200EV solo i Enviro400EV dvospratnih vozila isporučenih ili po narudžbi, Go-Ahead London je najveći pojedinačni kupac u ovom partnerstvu.

Generalni direktor BYD-a u Velikoj Britaniji, Frank Thorpe, rekao je: “Ovo je značajna primopredaja za sve uključene i kompaniji Go Ahead treba aplaudirati zbog njihove posvećenosti voznom parku električnih autobusa, postavljajući odličan presedan za ekološki prihvatljive javne autobuske usluge. Klimatske promjene su pred nama, a Go-Ahead London pokazuje kupcima da poduzima proaktivne korake kako bi riješio ovo. Isporuka 1.500 električnih autobusa jasno odražava prednosti rada električnih autobusa s nultom emisijom i ulogu koju oni imaju u smanjenju zagađenja ugljikom u našim gradovima. BYD je posvećen inovacijama električnih autobusa više od jedne decenije i ponosni smo što naša pionirska tehnologija doprinosi uspjehu našeg partnerstva u električnim autobusima s Alexanderom Dennisom u Velikoj Britaniji. Zajedno smo oduševljeni što možemo podržati Go-Ahead London sa zahtjevima za voznim parkom električnih autobusa.”

Alexander Dennis menadžer za područje Londona, Neil Gladstone, komentirao je: “Svjedočanstvo uspjeha našeg inovativnog partnerstva sa BYD-om je to što sada predajemo 1.500 električni autobus. Ova prekretnica ne bi bila moguća bez predanosti operatera kao što je Go-Ahead London. Richard Harrington i njegov tim dosljedno su vodili industriju pokazujući šta je moguće, od prvog depoa električnih autobusa preko mogućnosti punjenja do trenutnog brzog tempa uvođenja autobusa s nultom emisijom.”

David Cutts, generalni direktor kompanije Go-Ahead London,  izjavio je: “Pionirski BYD-Alexander Dennis autobusi u Waterloou brzo su pokazali da je nulta emisija održiva za glavni grad i odmah se pokazala popularnom među putnicima, vozačima i inženjerima. Prikladno je da nam je isporučen 1.500 električni autobus BYD–Alexander Dennis koji pruža čist javni prevoz za korisnike u područjima Morden, Raynes Park, Sutton i Wimbledon na linijama 163 i 164. Čestitam svima koji su uključeni u ovaj uspjeh priče, uključujući Transport za London, čija je vizija čistiji zrak širom našeg grada. Također odajem priznanje Richardu Harringtonu za njegovo izvanredno vodstvo u ovoj oblasti više od jedne decenije.”

Richard Harrington, direktor inženjeringa u Go-Ahead Group i šef njenog ZE Centra izvrsnosti, dodao je: “BYD i Alexander Dennis zaslužni su za stvaranje onoga što se pokazalo kao veoma popularan proizvod u glavnom gradu i drugdje. Ovo je omogućilo da Go-Ahead London napravi dobar napredak u dekarbonizaciji svojih vozila i do kraja ove godine planirano je da će upravljati sa oko 600 električnih vozila, što je oko četvrtine ukupne autobuske flote.”

Tokom proteklih sedam godina, kombinacija BYD-ove pouzdane tehnologije baterija i stručnosti Alexandera Dennisa u dizajnu karoserije i specifikacijama utrla je put širokom usvajanju električnih autobusa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Enviro200EV dostupan je u izboru između četiri dužine u rasponu od 9,6 do 12 metara, dok je dvospratni Enviro400EV dostupan u dvije verzije na 10,3 i 10,8 metara. Pronašli su naklonost velikih i malih operatera u različitim operativnim okruženjima, od prometnih gradskih usluga do ruralnih linija i prevoza osoblja. Električni autobusi BYD-Alexander Dennis prodani su i Irskoj i Novom Zelandu.