Naslovnica Novosti Otokar na Busworld Europe 2023 stiže sa tri premijere: e-Territo, Kent hydrogen...

Otokar na Busworld Europe 2023 stiže sa tri premijere: e-Territo, Kent hydrogen i autonomni e-Centro

322
0
PODIJELI

Busworld Europe 2023 nam se bliži, a pojedini proizvođači vozila su počeli da otkrivaju svoje karte. Sa sajmom odmah iza ugla (na rasporedu od 7. do 12. oktobra), Otokar se sprema da predstavi svoju najnoviju liniju vozila. Otokarov zatvoreni štand sadržat će pet vozila, od kojih će dva imati svjetske premijere. Model e-Territo, 13-metarski električni autobus koji spada u klasu 2, bit će izložen, prikazujući korake kompanije u električnoj mobilnosti za međugradska putovanja. Također, debitovat će i Kent hydrogen, 12-metarski gradski autobus koji u potpunosti pokreću vodikove gorive ćelije.

Unutar izložbene hale, prisutni će imati priliku da istraže (opet!) e-Centro, kompaktni električni minibus od 6,6 metara. Ulyso T, 10-metarski dizelski turistički autobus, također će biti predstavljen, spajajući tradicionalni dizajn sa modernim komforom. Navigo U, 8,4-metarski autobus klase 2, biće predstavljen sa novim dizajnom instrument table.

U dinamičnim prezentacijama na otvorenom, Otokar će predstaviti autonomnu verziju e-Centra, u skladu sa rastućim interesom za tehnologiju samovožnje za javni prevoz.