Naslovnica Novosti BYD isporučio 10 dvospratnih električnih autobusa u Čile

BYD isporučio 10 dvospratnih električnih autobusa u Čile

247
0
PODIJELI

BYD je isporučio 10 dvospratnih električnih autobusa BYD B12C01 u Čile koji će raditi kao dio RED Mobility sistema u Santiagu. Ove jedinice su prvi električni autobusi na dva sprata koji su isporučeni u Čile. Osim toga, ova narudžba također označava prvi put da je BYD isporučio električne autobuse na sprat na kontinentu Južne Amerike.

Novi modeli mogu se u potpunosti napuniti za manje od dva sata i tada mogu putovati u dometu od 280 kilometara. Svaki od njih ima Wi-Fi, klima uređaj i USB priključke u putničkom dijelu. Tamara Berríos, direktorica BYD Chile, je rekla: “U Čileu smo bili pioniri u implementaciji električnih autobusa za javni prevoz. Ova nova i važna prekretnica dovođenja prvih dvospratnih električnih autobusa u zemlju nas ponovo pozicionira na čelo elektromobilnosti u cijeloj regiji i na kontinentu. U BYD-u smo ponosni što možemo nastaviti doprinositi poboljšanju kvaliteta života Čileanaca kroz elektrifikaciju transporta.”

Nova vozila su posebno dizajnirana za operacije u Čileu. Dugi su 12.128 milimetara i visoki 4.170 milimetara, sa približnom težinom od 16,5 tona. Dvospratni električni autobusi imaju 69 sjedišta na dva sprata, kao i 6 prioritetnih sjedišta, XL sjedište i prostor za invalidska kolica. Ukupno, svaki može da preveze do 97 putnika.

“BYD Čile se etablirao u zemlji kao lider na tržištu električnih autobusa. Prvi smo se kladili na elektromobilnost u javnom prevozu, a danas prvi donosimo električne autobuse na sprat. Uspjeh onoga što vidimo danas je također posljedica činjenice da smo generisali saveze za stvaranje ekosistema oko elektromobilnosti, sa sistemom punjenja, sa infrastrukturom iz ruku dobavljača energije i, naravno, zahvaljujući inovativnom i pouzdanom operateru koji preuzima rizik testiranja i napredovanja”, završila je Tamara Berríos.

BYD je isporučio prva dva električna autobusa Čileu 2017. godine. Ovih 10 novoisporučenih vozila sada će povećati nacionalni vozni park potpuno električnih autobusa na 800.