Naslovnica Novosti Više od 900 Higer autobusa pomaže Pekingu da zaštiti svoj kvalitet zraka

Više od 900 Higer autobusa pomaže Pekingu da zaštiti svoj kvalitet zraka

194
0
PODIJELI

Prema informacijama proizvođača Higer, isporučeno je više od 900 autobusa sa Higerovim znakom u Peking u protekle tri godine, od kojih je 90% pogonjeno novim tehnologijama. Zajedno sa 110 Higer autobusa sa gorivim ćelijama u nesmetanom radu u glavnom gradu, Higer novi energetski autobusi igraju važnu ulogu u očuvanju kvaliteta zraka u glavnom kineskom gradu.

Uprkos činjenici da su troškovi nabavke Higer novih energetskih autobusa relativno visoki, oni pomažu autobuskim operaterima da značajno smanje svoje operativne troškove. Ušteđeni operativni troškovi mogu lako pomoći autobuskim operaterima da nadoknade veće troškove kupovine. Također, u poređenju sa autobusima na fosilna goriva, Higer autobusi sa novim tehnologijama stvaraju manje buke i pružaju udobnije okruženje za putovanje za putnike, ali i za stanovnike.

Osim u Pekingu, novi energetski autobusi Higer također su uspostavili solidno prisustvo u Guangdongu, Zhejiangu, Shandongu, Jiangsuu, Sichuanu, Chongqingu, itd. Osim toga, stigli su do Izraela, Južne Koreje, Brazila i drugih zemalja i regija.

U poređenju sa autobusima na fosilna goriva, novi energetski autobusi postižu mnogo veću energetsku efikasnost i pomažu u smanjenju emisije ugljika. Povezani s internetom, postaju veoma inteligentni i efikasni. Posljednjih godina postali su sve popularniji među autobuskim operaterima širom svijeta. Prema statistikama koje je objavilo Kinesko udruženje prodavača automobila (CADA – China Automobile Dealers Association), prodaja novih energetskih autobusa srednjih i velikih dimenzija činila je 31% ukupnog obima prodaje na tržištu u prvoj polovini ove godine.

Kao jedan od vodećih igrača u kineskoj industriji novih energetskih autobusa, Higer je službeno pokrenuo razvoj novih energetskih autobusa 2000. godine. Trenutno se može pohvaliti mnoštvom hibridnih autobusa, električnih autobusa i autobusa na vodikove gorive ćelije dimenzija od 4 metra do 18 metara dužine, u potpunosti zadovoljavajući različite potrebe i zahtjeve kupaca.