Naslovnica Novosti TUSSAM kupuje 28 električnih autobusa Mercedes eCitaro

TUSSAM kupuje 28 električnih autobusa Mercedes eCitaro

223
0
PODIJELI

TUSSAM (Transportes Urbanos de Sevilla, Sociedad Anónima Municipal) iz Sevilje je kupio pet Mercedes eCitaro 12-metarskih električnih autobusa, kao i 23 komada 18-metarskog zglobnog eCitaro G. Seviljski eCitaro autobusi imaju bateriju najnovije generacije NMC3 i opremljeni su naprednim sistemima pomoći vozaču. Prvi 12-metarski eCitaro je već isporučen i u funkciji je. TUSSAM, kompanija za javni prevoz u Sevilji, će ostale autobuse dobiti postepeno do kraja ove godine.

TUSSAM-ova strategija dekarbonizacije odražava njegovu stalnu posvećenost poboljšanju javnog prevoza u Sevilji i stvaranju čistijeg, zdravijeg urbanog okruženja za svoje građane. Kupovina električnih autobusa Mercedes eCitaro je odlučujući korak u tom pravcu, jer ova vozila predstavljaju najnoviju tehnologiju u smislu održive mobilnosti i energetske efikasnosti. eCitaro su moderno i ekološko rješenje za potrebe gradskog prevoza.

eCitaro koji je kupio TUSSAM označava novu prekretnicu u održivoj mobilnosti, naprednoj sigurnosti i poboljšanom iskustvu putovanja i za vozače i za putnike. Seviljski eCitaro autobusi sadrže NMC3 baterije i najnoviju generaciju tehnologije litijum-jonskih baterija, pružajući veću gustinu energije i veću autonomiju. Ove baterije omogućavaju veću udaljenost putovanja sa jednim punjenjem, smanjujući potrebu za čestim punjenjem i povećavajući operativnu efikasnost. 12-metarski eCitaro ima 6 baterija dok je 7 baterija montirano na eCitaro G. Svaka baterija ima nominalnu energiju od 98 kWh, što daje ukupno 588 kWh i 686 kWh, što omogućava obavljanje usluge bez ugrožavanja udobnosti putnika, budući da se zahvaljujući velikom kapacitetu u vozilu može koristiti moćan sistem klimatizacije bez ograničenja.

Sigurnost putnika i vozača je ključni prioritet u eCitaro asortimanu. Ova vozila su opremljena naprednim sigurnosnim i sistemima za pomoć vozaču, uključujući, na primjer, Sideguard Assist pomoćni sistem pri skretanju sa detekcijom osoba i Preventive Brake Assist, aktivni pojačivač kočenja u slučaju nužde za gradske autobuse. Sve ovo stvara bezbjedno okruženje za putnike i druge učesnike u saobraćaju, pomažući u sprečavanju sudara i unaprijeđenju bezbjednosti na putevima u urbanim sredinama. Osim toga, strukturalni dizajn eCitaro autobusa daje prednost sigurnosti u slučaju nesreća, sa otpornim materijalima i sistemima za apsorpciju udara koji minimiziraju rizik od ozljeda.

Vozači će uživati ​​u udobnijem i ergonomskom iskustvu vožnje zahvaljujući optimiziranom rasporedu vozačevog položaja. Uglađen i tih rad električnih autobusa smanjuje umor vozača i poboljšava koncentraciju.

Za putnike, eCitaro nudi ugodnije i tiše iskustvo putovanja zbog svog gotovo nečujnog rada, odsustva emisija i optimiziranog ovjesa koje minimizira kotrljanje i naginjanje. Unutrašnji raspored je dizajniran da maksimizira udobnost putovanja. Putnici sa smanjenom pokretljivošću i putnici sa kolicima imaju posebno dizajnirana i rezervirana mjesta u autobusima. Sa eCitaro asortimanom i tehnologijom baterija NMC3, Mercedes ponovo potvrđuje svoju posvećenost održivim inovacijama, sigurnosti i kvalitetu u javnom prevozu.