Naslovnica Novosti Novi SC7 autobusi za Úbeda Bus, Autocares Montijano i Autocares J.Marin

Novi SC7 autobusi za Úbeda Bus, Autocares Montijano i Autocares J.Marin

231
0
PODIJELI

U proteklom periodu španski proizvođač autobusa Sunsundegui nastavio je sa isporukama svojih vozila domaćim kupcima, a izdvojila se trostruka isporuka za tri kompanije modela SC7.

Kompanija Autocares Úbeda Bus, S.L, posvećena prevozu putnika više od 25 godina i koja se nalazi u gradu Úbeda, dodala je novi Sunsundegui SC7 u svoju flotu. Kompanija pruža usluge gradskog, školskog i prevoza po dogovoru za putnike u nacionalnom i međunarodnom saobraćaju. Inače, flota velikih autobusa u ovoj kompaniji se u potpunosti oslanja na Sunsundegui.

Isporučeni autobus ima dužinu od 13 metara i isporučen je na MAN šasiji, što je još jedna zanimljivost, jer skoro svi Sunsundegui autobusi u ovoj kompaniji su na MAN-ovim šasijama Novi autobus ima 59 sjedišta i opremljen je sa opremom koja zadovoljava sve zahtjeve putnika, a oprema između ostalog uključuje: karakteristične asimetrične retrovizore, lift za invalide u zadnjem dijelu vozila, mjesta i sjedišta predviđena za korisnike invalidskih kolica, sigurnosne pojase na svim sjedištima, sisteme grijanja i klimatizacije, audio/video oprema, pretvarač od 500W, 29 USB utičnica te sistem video nadzora kako sa vana tako i unutrašnjosti.

Nakon što su u februaru dobili nov Sunsundegui SC7, kompanija Autocares Montijano je dodala još jedan isti autobus u svoj vozni park. Baš kao i prethodni, i ovaj novi autobus je isporučen na šasiji MAN RR2.

Vozilo je u dužinskoj izvedbi od 13 metara na dvije osovine i napravljen je šasiji MAN RR2 sa nezavisnim ovjesom u konfiguraciji 4×2 te ispunjava Euro 6 ekološke norme. Vozilo je potpuno identično specifikacijski kao i vozilo za kompaniju Úbeda Bus, a jedina razlika je u vizuelnom identitu sa vanjske strane, zahvaljujući drugačijoj šemi i natpisu kompanije. Na ovaj način Autocares Montijano nastavlja tradiciju Sunsundegui autobusa u svojoj kompaniji.

Još jedna kompanija kojoj je Sunsundegui isporučio svoj model SC7 u preoteklom periodu je i Autocares J.Marin, koja se nalazi u Sevilji. Kompanija je posvećena uslugama iznajmljivanja turističkih autobusa i organizaciji kompletnih turističkih putovanja. Iako je i njihov SC7 u verziji od 13 metara na dvije osovine, ima razlike u opremi i izvedbi u odnosu na gore spomenute.

J.Marin je za svoje potrebe odabrao Volvo šasiju i to B13R sa nezavisnim ogibljenjem i u konfiguraciji 4×2 uz motor koji naravno ispunajva Euro 6 norme. Iako ima samo dvije osovine, to nije bila prepreka da se i ovaj autobus opremi sa 59 sjedišta. Vozilo je isporučeno u plavoj boji, karakterističnoj za sva vozila kompanije uz diskretne natpise. Od ostale opreme možemo istaći da novi autobus ima sisteme grijanja i klimatizacije, toalet, audio i video opremu, pretvarač od 2500 W uz 29 USB utičnica za putnike i dodatne utičnice za vozačku posadu. Vanjski izgled osim boje ističu dodatno gornje bočno osvjetljenje, dodatni prtljažni pretinci iznad zadnje osovine i prednji linijski displej.