Naslovnica Novosti Alexander Dennis potvrdio proizvodnju Plaxton autobusa i za 2024. godinu

Alexander Dennis potvrdio proizvodnju Plaxton autobusa i za 2024. godinu

174
0
PODIJELI

Alexander Dennis, podružnica NFI Group Inc., jednog od vodećih svjetskih nezavisnih globalnih proizvođača autobusa, početkom septembra je potvrdio da će i iduće godine napraviti značajan broj Plaxton autobusa.

Proizvodnja će se fokusirati na Plaxton Leopard autobuse sa bočnim liftovima za invalidska kolica i odredišnom opremom kako bi se zadovoljili PSV Propisi o pristupačnosti. Izgrađen na štedljivoj šasiji Volvo B8R, biće ponuđen izbor između I-Shift i automatskih mjenjača. Svi novoproizvedeni autobusi će imati nadograđenu unutrašnjost predstavljenu ove godine sa do 72 Brusa sjedišta sljedeće generacije.

Ostali modeli Plaxton autobusa će se proizvoditi po narudžbi u zavisnosti od potražnje, nastavljajući dugogodišnju praksu proizvođača. Fabrika proizvođača u Scarboroughu ima koristi od fleksibilne postavke koja omogućava prebacivanje linija između proizvodnje turističkih i gradskih autobusa.

Simon Wood, generalni direktor prodaje novih i polovnih autobusa u Alexander Dennis, rekao je: “Drago nam je što možemo potvrditi dostupnost Plaxton autobusa za iduću godinu. Također možemo najaviti da smo već primili značajne narudžbe za isporuku 2024. godine kako za Plaxton Leopard, koji je posebno pogodan za školske i ugovorne usluge i iznajmljivanje, tako i za naš svestrani Plaxton Panther. Očekujemo da ćemo isporučiti oko 60 jedinica na tržište 2023. godine zahvaljujući povratnoj potražnji, posebno za vodećim na tržištu Plaxton Leopardom, budući da operateri nastavljaju nadograđivati svoje flote sa vozilima koja ispunjavaju Euro 6 i PSVAR pravila i norme. Nakon toga, napravili smo narudžbu kod Volva za šasiju B8R za iduću godinu.” Josef Gisslow, direktor maloprodaje i prodaje autobusa u Volvo Busu, rekao je: “Volvo Bus je veoma zadovoljan i uzbuđen što nastavlja svoje dugogodišnje partnerstvo sa Plaxtonom. Šasija B8R se pokazala kao veoma pouzdana i isplativa platforma za autobuse koja, u kombinaciji sa odličnom mrežom servisa i podrškom za proizvode kompanije Volvo, pruža najviši nivo produktivnosti i zadovoljstva kupaca.”