Naslovnica Ekskluzivno Livno bus proslavio uspješnih pet godina rada!

Livno bus proslavio uspješnih pet godina rada!

715
0
PODIJELI

Jučer je svečanim defileom autobusa u Livnu počelo obilježavanje petog rođendana kompanije Livno-bus. Drago nam je što nas je rukovodstvo ove kompanije od prvog dana prepoznalo kao partnera i da smo izgradili odličan odnos o čemu govore razna sponzorstva, nagradne igre i naravno članci na portalu. U defileu učešće je uzelo deset vozila ove kompanije, čime su ujedno promovisana i taxi služba, Li Taxi, ali i kapacitet vozila od 8 do 57 sjedišta. Tu su se našli i MAN koji je klupski autobus prvaka Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski, jedina Kraljica u floti – Setra 517 HDH, ali i tri nedavno nabavljena MAN Lion's Regio autobusa za potrebe gradskog prevoza u Livnu.

Poslije defilea, okosnica voznog parka je parkirana pred PTC Forum Livno, gdje je Guma M imala i promociju svog novog Renault Clio modela. Obilježvanje rođendana je nastavljeno unutar objekta u dobrom raspoloženju i uz bogat švedski stol. Nakon kratkog uvoda, predstavljena je kratka, ali zaista sadržajna historija kompanije i šta se sve to uradilo u proteklih pet godina. Drago nam je da smo prvi prenijeli informaciju o kupovini prvog autobusa – Neoplan Tourlinera i ispratili njegov put kući:

Također, bili smo i na prvom okupljanju koje je označilo početak rada: https://www.bhbus.ba/2018/11/27/livno-bus-legenda-se-vraca/

I poslije toga je krenuo nezaustavljivi rast kompanije, širenje poslova i kapaciteta, nabavka novih vozila, a sve smo to zajedno ispratili. Tokom pet godina kompanija Livno bus je stekla status jako odgovorne kompanije, kompanije koja konstantno zapošljava ljude te koja je postala sinonim za kvalitet.

Poseban detalj na jučerašnjem jubileju je bilo svečano potpisivanje ugovora za nabavku novih autobusa u prisustvu mnogih partnera i ljubitelja Livno busa. Ugovor su potpisali direktor i vlasnik kompanije, Mario Pavlinović i Hrvoje Glavaš, šef prodaje u MAN Importer Hrvatska, pod čijim okriljem radi i kompanija Kam i bus, koja je zastupnik za MAN, Neoplan i Otokar vozila za Bosnu i Hercegovinu. Otkriveno je da je ugovorom regulisana nabavka još dva nova Neoplan Tourlinera, ali i prvi potpuno novi Neoplan Skyliner. Na ovaj način Bosna i Hercegovina će tokom iduće godine dobiti dva potpuno nova Neoplan Skylinera (ali ime druge kompanije ćemo za sada držati u tajnosti). Otkriveno nam je da su sva vozila u potpunosti prilagođena standardnima kompanije Livno bus te da dolaze sa odličnim paketima opreme. Rok isporuke je planiran za sredinu iduće godine.

Gospodin Mario Pavlinović je rekao: “U prvom planu nam je nabavka novih voznih jedinica, gdje se posebno istične Neoplan Skyliner, potpuno novi dvospratni autobus. Planovi uključuju i nove linije prema Austriji, a čekamo i dozvole za linije prema Hrvatskoj. Ovu priliku koristim i da ponovo apeliram na hrvatsko ministarstvo saobraćaja da se pokrene postupak odobravanja linija kako bi se Livno povezalo sa Dubrovnikom, Splitom, Zagrebom i Osijekom. Nakon ovih pet godina ponosni smo na dosadašnji rad, ali otvaramo i nova poglavlja. Prije par dana smo otvorili novu poslovnu jedinicu u Tomislavgradu, a u međuvremenu smo finalizirali i kupovina stanice u Mostaru. Naravno tu je i već spomenuta nabavka novih vozila, a za 2025. godinu pokrećemo još veći investicijski ciklus – otvaranje brojnih poslovnih jedinica Livno busa, kako bismo bili što dostupniji svim građanima BiH te otvaranje velikog logističkog centra Livno busa u Livnu koji će služiti za održavanje kvalitete naših usluga.”

Hrvoje Glavaš, ispred kompanije MAN Importer Hrvatska, je izjavio: “Potpisan ugovor i nabavka ovakvih novih autobusa pokazuje poslovnu ozbiljnost i želju za unaprijeđenjem poslovanja. Za nas je ovo bitan projekat i ugovor pošto je ovo najveća nabavka novih turističkih autobusa u Bosni i Hercegovini.”

Vrijedi istaći da Livno bus trenutno zapošljava više od 50 ljudi, a u planu je još zapošljavanja shodno širenju radnih kapaciteta. Proslava je nastavljena i u popodnevnim satima za one najmlađe koji su mogli uživati u svojoj zakuski i predstavi.

Portal BHBus.ba želi da čestita kompaniji Livno bus ovaj vrijedan jubilej i peti rođendan te se radujemo daljoj saradnji u godinama koje slijede!