Naslovnica Novosti Sunsundegui predstavio novu generaciju modela SC7

Sunsundegui predstavio novu generaciju modela SC7

446
0
PODIJELI

Nova godina, novo izdanje. Španski proizvođač Sunsundegui novu 2024. godinu će započeti sa proslavom 80. godišnjice rada, ali i sa novim modelom: SC7 New Generation. Povodom početka tako posebne godine za našu kompaniju predstavit će se novi autobus koji predstavlja iskorak u budućnost u smislu modernizacije, tehnologije i napretka u sektoru transporta. Njegov elegantan dizajn, inovativne karakteristike i posvećenost održivosti čine ga idealnim izborom za putnike i prevoznike. Jedinstven, inovativan i održiv dizajn: njegov avangardni i elegantan dizajn čini novi autobus SC7 simbolom evolucije u transportu putnika. Osim toga, dizajniran je da bude ekološki prihvatljiv, zahvaljujući upotrebi šasije sa motorima nove generacije i implementaciji tehnologija energetske efikasnosti. Ovo garantuje manju potrošnju goriva i značajno smanjenje emisija, čime se doprinosi održivijoj budućnosti.

Za sada znamo da će se nuditi na Volvo B13R šasiji i sa Volvo motorima. Oni nude nižu potrošnju goriva, što znači značajne uštede u operativnim troškovima. Za sada nisu dostupni podaci za ostale pogone kao što su MAN, Mercedes i Scania koju su nuđeni na prethodnom modelu. Svaki detalj na vozilu je pažljivo osmišljen kako bi ponudio izuzetno iskustvo putovanja i putnicima i prevoznicima. Kombinira avangardni dizajn, robusnost i sigurnost. Također, nova generacija modela povećava izuzetnu vrijednost linije i njenu fluidnost u cijelom vozilu. Novi prednji dio odgovara na inovativniji dizajn, dodajući moderne linije i organske oblike. Nova vanjska linija SC7 NG optimizira prostore i postiže veću pristupnu površinu, a njegova širina pristupa poboljšava pristupačnost za putnika i vodiča. Ovaj dizajn maksimizira kapacitet vozila, zadržavajući obilježja marke i proizvoda u smislu strukture, kvalitete i interijera. Zahvaljujući poboljšanju aerodinamike smanjena je i potrošnja goriva do 6% i emisija CO2.

Nova multifunkcionalna LED prednja svjetla se lako podešavaju i uključuju DRL svjetla (dnevno svjetlo) kao standard. Prednji svjetlosni snop uključuje i prednja LED svjetla za maglu sa funkcijom skretanja. Kada govorimo o svjetlima, u dizajnu unutrašnjosti se ističe prostranost i svjetlina, pa je stvoreno okruženje koje putnicima pruža osjećaj slobode i udobnosti bez premca. Proizvođač poručuje da i ukupni prtljažni prostor redefinira skladišne ​​kapacitete u kopnenom transportu, budući da je najprostranije na tržištu.

Vozačev prostor je povećan pa je samim tim i mnogo udobniji i ugodniji. Ergonomija u vozačevoj poziciji je vidljiva kako na sjedištu tako i u pristupu kontrolnim pločama i njihovoj vidljivosti. Strateški položaj retrovizora čini vožnju ugodnom i omogućava vozaču optimalan vid kao da je u pitanju malo vozilo. U budućnosti će biti i opcija da se retrovizori zamjene sistemom kamera. SC7 NG donosi i poboljšanu direktnu vidljivost vozača zahvaljujući novom vjetrobranskom staklu.

Prostor za putnike ima novi i sofisticirani dizajn, pružajući udobnost i osvjetljenje, a svaki putnik ima individualnu kontrolu svjetla i na taj način poboljšava korisničko iskustvo. Prostrana unutrašnjost uključuje bočno osvjetljenje u sredini plafona i mogućnost postavljanja nekoliko monitora sa LED ekranima. Najsavremenija tehnologija implementirana u SC7 NG jasan je dokaz posvećenosti Sunsundeguija inovacijama.

SC7 NG ima standardnu ​​opremu sa radiom, USB utičnicom za audio i video reprodukciju, hands-free, digitalno pojačalo i integrisani multifunkcionalni displej. Osim toga, ima multipleksirani sistem koji olakšava električno upravljanje vozilom, dijagnostički alat za električni sistem gdje možete vidjeti ne samo sve ulaze i izlaze elektronskih jedinica, već možete vidjeti i status osigurača. Multimedijalni sistem uključuje džojstik koji omogućava bezbjednu kontrolu ekrana i bez ometanja tokom vožnje.