Naslovnica Novosti Arriva UK nabavlja još 34 električna dvospratna Wrightbusa za London

Arriva UK nabavlja još 34 električna dvospratna Wrightbusa za London

223
0
PODIJELI

Wrightbus će isporučiti još 34 električna autobusa na sprat Arrivi za rad u Londonu. Najnoviji autobusi StreetDeck Electroliner krenut će u rad širom glavnog grada Engleske i Velike Britanije sljedeće godine i povećat će ukupan broj naručenih vozila kod autobuskog prevoznika na preko 100. Isporuke Electrolinera iz prethodnih narudžbi već su u toku, gdje će ukupno 50 biti isporučeno ove godine, a daljnja 24 bit će isporučena Leicesteru. Novi autobusi će se proizvoditi u Wrightbusovom sjedištu u Ballymeni u Sjevernoj Irskoj.

“Službene procjene provedene u UTAC-u korištenjem ZEMO-akreditiranog Ultra Low Emission Bus (ULEB) testa pokazale su da je Electroliner postigao rezultat od 0,69 kWh/km – otprilike polovicu energije koju troši njegov najbliži BEV dvospratni rival u Velikoj Britaniji i znatno bolji od svih ostali BEV rezultata solo autobusa objavljenih na web stranici ZEMO. Prema izračunima ULEB-a, StreetDeck Electroliner također proizvodi impresivnih 86% manje CO2 po km od osnovne linije ZEMO Euro6 dizelskih vozila”, naveo je Wrightbus.

Marcos Hart, direktor operacija za Arriva UK Bus, rekao je: “Oduševljeni smo što smo ponovno partneri s Wrightbusom kako bismo poželjeli dobrodošlicu daljnjih 34 električna vozila s nultom emisijom u naše rastuće električne operacije. Ovi najsavremeniji autobusi visokih specifikacija stići će u naš depo u Enfieldu početkom 2024. godine i opsluživat će putnike na liniji 279, odvodeći našu flotu u Londonu do preko 100 električnih vozila u naše četiri elektrificirane garaže. Osim poboljšanja iskustva u vožnji za naše putnike, ovo je ulaganje daljnji dokaz naše predanosti pružanju održive i ekološki prihvatljive autobusne mreže, dok podržavamo dugoročnu viziju TfL-a za London.”

Jean-Marc Gales, izvršni direktor Wrightbusa, rekao je: “Naše kontinuirano partnerstvo s Arrivom je od velike važnosti u nastojanju da javni prevoz bude nulti i održivi. Nevjerojatno je zadovoljstvo vidjeti utjecaj koji naša flota ima na zajednice i moramo nastaviti jačati argumente za daljnju potporu prevozu s nultim emisijama kako bismo osigurali postizanje neto nultih ciljeva. Dosljedno smo na čelu putovanja s nultom i niskom emisijom i radujemo se napredovanju budućih narudžbi s autobuskim prevoznicima širom svijeta. Jedva čekamo vidjeti još više naših autobusa u funkciji, što će pomoći putnicima da uživaju u udobnom i čišćem prevozu.”