Naslovnica Novosti Yutong do sada u Francusku isporučio 135 električnih međugradskih autobusa

Yutong do sada u Francusku isporučio 135 električnih međugradskih autobusa

199
0
PODIJELI

Nedavno je četrdeset šest električnih međugradskih autobusa Yutong Ice12 debitovalo na ceremoniji otkrivanja 100% električnih i čistih linija u Antibu, poznatom primorskom gradu u Francuskoj, a zajednički su je organizovali vlada Francuske i Keolis. Cilj je ubrzati realizaciju lokalnog smanjenja emisija i pružiti putnicima iskustvo zelenog putovanja.

Međugradske električne autobuse kupio je Keolis, jedan od najvećih operatera u Evropi, i pušteni su u rad na međugradskim linijama od aerodroma u Nici do Kana, Monaka i Antiba. Yutong je do sada izvezao u Francusku 135 električnih međugradskih autobusa na baterije, sa radnom kilometražom od skoro 15 miliona kilometara, čime je postao glavni dobavljač baterijskih električnih autobusa u Francuskoj.

Prva serija Yutong Ice12 autobusa puštena je u rad 2019. godine u Francuskoj, što je označilo prvu električnu međugradsku liniju u Evropi. Yutong autobusi su zbog izuzetnih sigurnosnih karakteristika i udobnosti za putnike zaslužili široko priznanje među lokalnom zajednicom i međunarodnim turistima.

Ova serija autobusa opremljena je Yutong nezavisnim tečnim sistemom za hlađenje i jedinstvenim Yutong električnim sigurnosnim sistemom (YESS), koji može da obezbjedi 24-satno praćenje baterija, tako da se autobusi mogu prilagoditi složenim uslovima na putu i ostvariti veliki domet vožnje.

Danas je Yutong najveći dobavljač električnih autobusa u Francuskoj. Yutong Ice12 je dobro poslovao u Marseilleu, Annecyju, Nici, Parizu, Bordeauxu i drugim gradovima. U kontekstu globalne neutralnosti ugljika, Yutong je postao jedan od glavnih dobavljača električnih autobusa na baterije u Evropi i predvodi ostale kineske proizvođače novih energetskih vozila za rješenja bez emisija radi boljeg putovanja i čistije okoline.