Naslovnica Novosti Dva redizajnirana Mercedes Tourisma isporučena za Brings Reisen

Dva redizajnirana Mercedes Tourisma isporučena za Brings Reisen

299
0
PODIJELI

Njemački prevoznik Brings Reisen preuzeo je prva dva redizajnirana Mercedes Tourismo visokoturistička autobusa. Autobusi sa oznakom Tourismo L, dužine oko 14 metara, nepogrešivi su zahvaljujući svojoj veličini i izgledu. Vozila se također mogu pohvaliti pažljivo konfigurisanom opremom.

Sa vanjske strane karakteristična su redizajnirana i izdržljiva full-LED prednja svjetla s novim svjetlosnim potpisom u obliku zakrivljene svjetlosne šipke za dnevna svjetla i pokazivače smjera. Iznutra, sa novim multimedijalnim sistemom Coach Infotainment serije koji sadrži najnoviju generaciju medijskih aplikacija za profesionalnu upotrebu u turističkim autobusima, Brings Reisen se oslanja na najsavremeniju tehnologiju za svoja dva nova Tourismo L autobusa.

Impresivni troosovinski autobusi se vizuelno uklapaju u ostatak flote. Prepoznatljiv korporativni izgled je nepogriješiv sa svijetlim bojama, uključujući dodatne dijelove u crvenoj boji, kao i tamnim Privacy zatamnjenim staklom, upečatljivim natpisima kompanije i stiliziranim obrisima horizonta i turističkih destinacija.

Unutrašnjost vozila je savršeno usklađena kako bi odgovarala potrebama kompanije: 57 putničkih sjedišta Travel Star Eco proizvedenih u vlastitoj fabrici s udobnim presvlakama Softline odlikuju se crnim sjedištima i naslonima s “Mars crvenim” bočnim kederima kao i naslonima za glavu u istoj boji. Mercedesova zvijezda u naslonu sjedišta podsjeća putnike na porijeklo njihovog turističkog autobusa. U kombinaciji sa novim multimedijalnim sistemom Coach Infotainment serije, postoje dva velika monitora sa dijagonalom ekrana od 21,5 inča (54,4 cm) i briljantnom slikom u punom HD kvalitetu. Jedan osvijetljeni, dvostruki USB priključak na bočnom zidu po dvostrukom sjedištu opskrbljuje uređaje putnika energijom. Kuhinja i dva frižidera osiguravaju putnicima i osoblju hranu i piće putnicima tokom putovanja.

Vozačima pomaže sistem kamera od 360° i brojni sistemi pomoći. Pogonski sistem je baziran na Mercedesovom OM 470 linijskom šestocilindričnom motoru. Sa zapreminom od 10,7 litara, isporučuje 335 kW (456 KS), kako i priliči njegovom statusu. Da se prođe bez problema pobrinut će se i potpuno automatizovani Mercedesov GO-250-8 PowerShift mjenjač. Već efikasan u smislu potrošnje goriva i niske emisije u skladu sa Euro 6E normom, automatsko spuštanje karoserije pri većim brzinama, inteligentni prediktivni tempomat (PPC), sistem TPM (nadgledanje pritiska u gumama) i, na kraju, ali ne i najmanje važnom, ocjenom vozačkog stila vožnje, što znači da se potrošnja i emisija dodatno smanjuju.

Brings Reisen ima dugu historiju na koju se treba osvrnuti. Osnovana u Holandiji 1929. godine, kompaniju u porodičnom vlasništvu sada vodi četvrta generacija vlasnika u Willich am Niederrhein/Sjeverna Rajna-Vestfalija (Njemačka). Raznovrsni vozni park od 66 vozila kreće se od minibuseva i niskopodnih gradskih autobusa do međugradskih autobusa. Vozila kompanije su obično opremljena sofisticiranim komforom i sigurnosnim karakteristikama. Sa 107 zaposlenih, Brings opslužuje linije javnog prevoza u ime Rheinbahn AG i Busverkehr Rheinland GmbH. U sektoru turističkih autobusa, kompanija pouzdano posluje za fudbalski tim Borussia Mönchengladbach i Henkel AG.