Naslovnica Novosti Reading Buses: Plaxton Panther autobusi za nove linije prema Heathrow aerodromu

Reading Buses: Plaxton Panther autobusi za nove linije prema Heathrow aerodromu

161
0
PODIJELI

Alexander Dennis je sredinom januara objavio da je isporučio četiri nova autobusa Plaxton Panther za Reading Buses za njihovu novu liniju do londonskog aerodroma Heathrow. Isporučeni autobusi Plaxton Panther dostupni su za invalidska kolica s bočnim dizalicama. Završeni su prema visokim standardima s podovima u imitaciji drveta, udobnim sjedištima i dovoljno prostora za noge, besplatnim WiFi-jem i USB punjačima na svim od 53 putnička sjedišta.

Novi autobusi će raditi na nedavno uspostavljenoj liniji Flightline 730 i 731, kojom upravlja podružnica Reading Buses Newbury & District i koja pruža udobnu autobusku vezu od Basingstokea, Frimleya, Camberleya i Bagshota do terminala 5 Heathrowa. Namijenjena i putnicima i osoblju, pruža opsežan vozni red s prvim dolaskom na aerodrom prije 4 sata ujutro i posljednjim odlaskom nakon ponoći. Ova usluga je potpuno novi komercijalni pothvat koji je razvijen uz pomoć aerodroma Heathrow. Isporuka slijedi nakon što je Reading Buses tokom 2023. godine uveo sedam novih dvospratnih autobusa Alexander Dennis Enviro400 rađenih po posebnim specifikacijama na svojim linijama Windsor Expressa.

Izvršni direktor Reading Busesa Robert Williams rekao je: “Naša linija Flightline 730 i 731 popunjava nekoliko praznina u mreži javnog prevoza između ključnih gradova na koridoru A30 u sjeveroistočnom Hampshireu i sjeverozapadnom Surreyu. Alexander Dennis imao je na raspolaganju autobuse Plaxton Panther u roku koji nam je bio potreban, koji su dobro prilagođeni dionicama linije uz autoceste i nude dovoljno prostora za prtljagu.”

Regionalni menadžer prodaje Alexander Dennis, Mark Taylor, dodao je: “Plaxton Panther je odlično vozilo za usluge poput ovih, nudi fleksibilnu platformu za kombiniranje kapaciteta i pristupačnosti s udobnošću i pouzdanošću. Zajedno s Volvom, koji je osigurao Panthersovu pouzdanu B8R šasiju, cijenimo priliku da opskrbimo autobuse za Newbury & District i veselimo se što ćemo podržati njihov rad.”