Naslovnica Novosti La Rochelle predstavila flotu od 11 Heuliez elektičnih autobusa

La Rochelle predstavila flotu od 11 Heuliez elektičnih autobusa

141
0
PODIJELI

Francuska kompanija La Rochelle Conurbation je Uprava za zajedničku saradnju koja se nalazi u departmanu Charente-Maritime i u regiji Poitou-Charentes. Ona okuplja 28 zajednica i to je najnaseljenija međuzajednička struktura regije Poitou-Charentes. Odnedavno njena Yélo mreža, kao dio inicijative “La Rochelle Territoire Zéro Carbone”, će integrirati 11 električnih autobusa u svoje operacije. Ova električna vozila isporučuje grupa Iveco-Heuliez i proizvode se u fabrici Heuliez u Rorthaisu. To je rezultat investicije od 5 miliona eura.

Na istoj floti Yélo u La Rochelleu prije nekoliko godina puštena je u rad jedinstvena flota Alstom Aptisa, prije nego što je projekat Aptis prekinut 2021. godine.

Novi 100% električni autobusi, zvanično su predstavljeni ispred akvarijuma La Rochelle pred Božić prošle godine i označavaju pomak ka čistijim i održivijim opcijama javnog prevoza.

Pod rukovodstvom Régie des Transports Communautaires Rochelais (RTCR), električni autobusi će proći kroz faznu implementaciju širom Yélo mreže počevši od januara 2024. Ovaj strateški pristup omogućava besprijekornu integraciju električnih autobusa u postojeću transportnu infrastrukturu, osiguravajući glatku tranziciju i za operatere i za putnike.