Naslovnica Novosti Posjetite Rim sa Livno bus!

Posjetite Rim sa Livno bus!

327
0
PODIJELI

Rim je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnaseljenija općina u zemlji. Grad ima preko 2,6 miliona stanovnika, poznat je još i kao Caput mundi (Prestolnica svijeta), la Città Eterna (Vječni grad) ili la città dei sette colli (Grad na sedam brežuljaka). Unutar Rima nalazi se Vatikan, najmanja država na svijetu. O historiji i značaju ovog grada bismo mogli pisati do sutra, a sve to sada imate priliku da posjetite i doživite sa kompanijom Livno bus.

Kompanija organizira turistički aranžman u trajanju od 6 dana i to u periodu 19.3. – 24.3. Za ovaj aranžman će biti osiguran vrhunski autobus iz odlične flote kompanije Livno bus, a program aranžmana je:

Dan 1. Mostar – Rim
Polazak sa kolodvora Mostar u 17 sati. Nastavak vožnje preko Širokog Brijega, Posušja, Tomislavgrada i Livna. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

Dan 2. Rim
DOlazak u Rim u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora slijedi fakultativno večernje razgledavanje grada (transfer gradskim prevozom): Piazza Navona, Panteon, Piazza Espana, Fontana di Trevi, Via Corso. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.

Dan 3. Rim (Koloseum i forumi)
Doručak. Nakon doručka polazak na drugi dio razgledavanja grada – kombinacija panoramske vožnje i pješačkog obilaska grada: Vatikan, Cestijeva piramida, Porta San Paolo, Circo Massimo, Termini, crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Paolo in Vincoli, Koloseum, Rimski forum, Carski forum, Kapitol, crkva Santa Maria Aracoeli, Piazza Venezia. Slobodno vrijeme u centru grada. U poslijepodnevnim satima predložena posjeta Koloseumu i rimskim forumima u pratnji lokalnog vodiča. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4. Rim (Vatikanski muzeji)
Nakon doručka nastavak upoznavanja sa Rimom započinje fakultativnim odlaskom do Vatikanskih muzeja. Ovo je jedinstvena prilika da se pogledaju zbirke antičkih i srednjevjekovnih skulptura i umjetnina, pinakoteku, Rafaelova soba, a na samom kraju ćete moći da pogledati besmrtno djelo Mikelanđela u Sikstinskoj kapeli. Slijedi ulazak u najveću crkvu kršćanskog svijeta – baziliku Svetog Petra. Poslije toga će grupa posjetiti Hadrijanov mauzolej i Anđeoski most. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Predlaže se i odlazak do Piazza del Popolo iznad kojeg se nalazi prekrasni park Villa Borghese, sa kojeg se pruža fantastičan pogled na Piazza del Popolo i ovaj dio grada. Slobodno vrijeme u centru grada. Noćenje.

Dan 5. Rim – Valdichiana Outlet Village – Bolonja
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Valdichiana Outlet Village – jednog od najpopularnijih mjesta za shopping u ovoj regiji. Planirano zadržavanje 2,5 sata. Nastavak vožnje prema Bolonji. Planirano zadržavanje u gradu 2,5 sata. Zajednički odlazak do trga Maggiore, gdje se nalaze najznačajnije znamenitosti grada. Slobodno vrijeme za večeru ili posjetu nekoj od znamenitosti. Nastavak vožnje prema BiH. Vožnlja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

Dan 6. BiH
Dolazak u BiH u jutarnjim/popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana: 590 KM

Aranžman uključuje:
– Prevoz autobusom visoke turističke klase
– Voditelja putovanja
– 3 noćenja s doručkom sa smještajem u dvo i trokrevetnim sobama
– Kompletnu organizaciju putovanja i realizaciju svih planiranih posjeta

Aranžman ne uključuje:
– Doplatu za jednokrevetnu sobu
– Putničko zdravstveno osiguranje (10 KM)
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu (50 KM)
– Fakultativne izlete
– Obilazak Rima II dio – 23 eura
– Posjetu Koloseumu i forumima – 40 eura
– Posjetu Vatikanu – 40 eura
– Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela prilikom check in-a
– Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom i troškove privatne prirode

Za više informacija nazovite brojeve telefona:
034/206-501
034/206-507
034/353-010