Naslovnica Novosti VR Sverige kupuje 14 zglobnih električnih Ebusco autobusa

VR Sverige kupuje 14 zglobnih električnih Ebusco autobusa

120
0
PODIJELI

Ebusco je objavio početkom februara da je potpisao ugovor sa švedskom kompanijom VR Sverige. Ovaj posao se sastoji od 14 autobusa Ebusco 3.0 od 18 metara koji će biti raspoređeni u Helsingborgu od 2025. godine.

14 autobusa Ebusco 3.0 bit će opremljeno baterijom od preko 500 kWh, čime će se osigurati dovoljan domet za linije BRT (Bus Rapid Transit) sistema na kojima će ovi autobusi saobraćati. BRT je tranzitni sistem poznat po čestim, brzim i pouzdanim vremenima putovanja, dok istovremeno pruža udobno i visokokvalitetno iskustvo transporta. Kroz ove linije, VR Sverige, zajedno sa Ebuscom, omogućava zgodan, inkluzivan i ekološki održiv transport u Helsingborgu.

Revolucionarni Ebusco 3.0 će biti kao kod kuće u gradu Helsingborgu koji je poznat po svom duhu vođenom inovacijama. Toliko da je Helsingborg osvojio drugu nagradu na dodjeli nagrada Evropske prestolnice inovacija 2020. godine. Ova godišnja nagrada, poznata i kao “iCapital”, dodjeljuje se evropskom gradu koji najbolje može pokazati da koristi inovacije kako bi poboljšao živote svojih stanovnika – nešto u čemu Helsingborg nastavlja da se ističe, što je potvrđeno ovim novim ugovorom.

VR Sverige se ne fokusira samo na autobuse sa nultom emisijom štetnih gasova, već i na ukupni uticaj električnih operacija. Shodno tome, VR Sverige se isključivo oslanja na zelenu, obnovljivu energiju kako bi smanjio uticaj na životnu sredinu. Ebusco 3.0 se neprimjetno uklapa u ovu filozofiju. Zbog svog laganog dizajna, Ebusco 3.0 je nedavno pokazao svoju revolucionarno nisku potrošnju energije, što je rezultiralo značajnim smanjenjem ukupnih resursa potrebnih za rad.

Anders Frykman, direktor odjela za autobuse u VR Sverige, je komentarisao: “Ponosni smo i sretni što možemo objaviti da će Ebusco biti novi dobavljač električnih autobusa za Helsingborg. Oni su, baš kao i VR Sverige, vođeni inovacijama, a mi smo uvjereni da je Ebusco 3.0 model autobusa koji će povećati i udobnost u vozilu i uočeni kvalitet. Osim toga, stanovnicima Helsingborga će biti još lakše da putuju održivo.”

Peter Bijvelds, ko-izvršni direktor Ebusca, izjavio je: “Izuzetno smo ponosni i počastvovani dobrodošlicom VR Sverige kao novom kupcu. U nedavnim ispitivanjima, Ebusco 3.0 je pokazao svoju poziciju najefikasnijeg električnog autobusa na tržištu. Dok predstavljamo ove autobuse od 18 metara, očekujemo dalje jačanje njihovog pozitivnog uticaja na održivost. Oduševljeni smo partnerstvom sa VR Sverige u poduzimanju značajnog koraka ka poboljšanju udobnosti i održivosti u javnom prevozu, sa zajedničkim ciljem poboljšanja okoliša i za putnike i stanovnike.”